ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

Nώντας Καρανικόλας, Γιώργος Κακαβάς και Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Nώντας Καρανικόλας, Γιώργος Κακαβάς και Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Car Center Ford Fiesta Rally3 / ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 CAR CENTER

Μετά το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, οι Καρανικόλας – Κακαβάς βάζουν πλώρη για μια ακόμη εντυπωσιακή επίδοση, αυτή τη φορά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Μετά την εξαιρετική τους επίδοση στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, οι Νώντας Καρανικόλας - Γιώργος Κακαβάς συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 που προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με ένα εργοστασιακά προετοιμασμένο Ford Fiesta Rally3.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο από την M-Sport Poland, το οικονομικά αποδοτικό τετρακίνητο Fiesta Rally3 αποτελεί ένα «σημαντικό σκαλοπάτι» για νέους οδηγούς που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στα τετρακίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στα ράλλυ. Ο Turbo κινητήρας των 1.497 κυβικών της Ford αποδίδει 235 ίππους και 415 Nm ροπή και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως το Fiesta Rally3 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την M-Sport, που είναι ο πρώτος μέχρι στιγμής μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει αυτοκίνητο για κάθε βαθμίδα της FIA Rally Pyramid.

Nώντας Καρανικόλας, Γιώργος Κακαβάς και Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Ford Fiesta Rally3 CAR CENTER

Όπλο των Καρανικόλα - Κακαβά είναι φυσικά η εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια το Car Center στον εθνικό μας αγώνα. Με σειρά δεκάδων συμμετοχών στο Ακρόπολις, το Car Center είναι μία από τις ομάδες που τεχνικά έχει συνδέσει διαχρονικά την παρουσία της με αυτοκίνητα των κορυφαίων κατηγοριών, πολλά από τα οποία προέρχονταν από εργοστασιακές συμμετοχές.

Την συμμετοχή του Car Center υποστηρίζουν οι εταιρείες HB BODY (συστήματα μίξεως χρωμάτων αυτοκινήτων), Castrol (λιπαντικά), Inter Cars (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), Mediapharm (φαρμακευτικά προϊόντα) και ΛΟΞΑΣ (εξοπλισμοί συνεργείων αυτοκινήτων).

Οι δηλώσεις του πληρώματος

  • Νώντας Καρανικόλας
Nώντας Καρανικόλας, Γιώργος Κακαβάς και Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Νώντας Καρανικόλας CAR CENTER

"Είναι σημείο αναφοράς το Ράλλυ Ακρόπολις για την χώρα μας γενικότερα, αλλά και για το WRC ειδικά. Και είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάρω μέρος στον μεγάλο μας αγώνα, για δεύτερη φορά ως οδηγός. Φέτος θα έχουμε στην διάθεσή μας ένα εργοστασιακά προετοιμασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Ford Fiesta Rally3 με το οποίο θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στην εν λόγω κατηγορία. Το γεγονός ότι με ίδιο αυτοκίνητο συμμετέχουν και τα πληρώματα της κατηγορίας Junior WRC της οποίας ο τίτλος θα κριθεί στην Ελλάδα, ανεβάζει το επίπεδο του συναγωνισμού και σε κάθε περίπτωση μόνο κερδισμένοι θα βγούμε μέσα από αυτή την διαδικασία.

Γνωρίζω τις δυσκολίες του αγώνα, κυρίως στις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, γιατί το οδόστρωμα θα χαλάσει αρκετά, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες και αυτές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Οδηγήσαμε για πρώτη φορά το Fiesta Rally3 πριν λίγες ημέρες στην Πολωνία και μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές του. Είναι και αυτές που θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο για να έρθουμε όσο πιο κοντά στον στόχο μας γίνεται, που είναι η διάκριση στο σύνολο του αγώνα στην κατηγορία μας WRC3 και φυσικά ο τερματισμός όσο γίνεται υψηλότερα σε αυτήν.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς μας για την υποστήριξή τους στο εγχείρημά μας, όπως και όλη την ομάδα των μηχανικών της M-Sport που θα φροντίζουν να έχουμε ένα άρτιο αυτοκίνητο σε όλη την εξέλιξη του αγώνα. Αποτελεί ξεχωριστή χαρά και τιμή το γεγονός ότι η συμμετοχή μας θα συστεγάζεται στο Service Park της Λαμίας με όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Junior WRC, αλλά θα βρίσκεται επίσης στο ίδιο camp με την εργοστασιακή ομάδα της M-Sport Ford"!

  • Γιώργος Κακαβάς
Nώντας Καρανικόλας, Γιώργος Κακαβάς και Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Γιώργος Κακαβάς CAR CENTER


"Όντας ‘’γεννημένος’’ στον χώρο του αυτοκινήτου λόγω της οικογενειακής επιχείρησης αυτοκινήτων στην περιοχή της Λαμίας, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και ιδιαίτερα οι αγώνες αυτοκινήτων αποτελούν για εμένα ένα ‘’μικρόβιο’’ που υπήρχε εξαιτίας του πατέρα μου και αυτό γιατί ήταν συνοδηγός αγώνων αλλά και του Πάνου Χατζητσοπάνη, που είναι θείος μου. Από μικρή ηλικία έβλεπα διάφορα βιντεάκια από αγώνες του WRC, κυρίως του Colin Mcrae, του Loeb και φυσικά του Πάνου, με το όνειρο ότι ίσως μια μέρα καταφέρω να βρεθώ σε ένα αγωνιστικό και σε κάποιον αγώνα Ράλι ή ακόμα και σε ένα Ράλλυ Ακρόπολις.

Η αρχή του ονείρου ξεκίνησε όταν ο Νώντας Καρανικόλας μου πρότεινε να συμμετάσχω μαζί του ως συνοδηγός στο φετινό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, κάτι που από τη πρώτη στιγμή με ενθουσίασε και στη συνέχεια στο Ράλι Φθιώτιδος. Με τον Νώντα γνωριστήκαμε πριν από περίπου 3 χρόνια όταν είχε έρθει στη Λαμία για να αγωνιστεί στο - τότε πολύ βροχερό- Ράλι Φθιώτιδος απ’ όπου και αποκτήσαμε μια πολύ ωραία σχέση, τόσο φιλική όσο και επαγγελματική.

Η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όπως και η προσμονή που νιώθω που θα μπορέσω να συμμετάσχω στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις και να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου".

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC FORD FORD FIESTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ