WRC

Νο5 νίκη για Γκρόνχολμ

Γκρόνχολμ

Στην "παγωμένη" Σουηδία νικητής για πέμπτη φορά στην καριέρα του ήταν ο Μάρκους Γκρόνχολμ

Η νίκη αυτή έφερε τον Φινλανδό οδηγό της Ford στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με δύο βαθμούς διαφορά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπαστιέν Λεμπ.

Ο Γάλλος ουσιαστικά ήταν εκείνος που έδωσε στον αντίπαλο του τη νίκη, αφού η Citroen πραγματοποίησε λάθος επιλογή ελαστικών το Σάββατο στους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους, με τον Γκρόνχολμ να εξασφαλίζει σημαντική διαφορά.




Ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο. Ήμουν καλά, το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε καλά, όλα ήταν τέλεια. Το μοναδικό πράγμα που ήταν άσχημο ήταν το αφόρητο κρύο“, επισήμανε ο Γκρόνχολμ που ζεστάθηκε με την πρώτη φετινή νίκη του.



Δεύτερος πίσω από τον Γκρόνχολμ με 53.8 δευτερόλεπτα διαφορά ήταν ο Λεμπ και τρίτος ο Μίκο Χίρβονεν επίσης με Ford. Ακολούθησαν ο Χένινγκ Στόλμπεργκ, ο Ντάνιελ Κάρλσον, ο Τόνι Γκάρντεμάιστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ