FORMULA 1

Μάρκο για τον Πέρεζ: "Κοιμήθηκε, μάλλον έπινε τεκίλα χτες"

Red Bull driver Sergio Perez of Mexico stands at pit during the second practice for the French Formula One Grand Prix at Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Friday, July 22, 2022. The French Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Sergio Perez, Red Bull, French Formula One Grand Prix 2022 AP

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Χέλμουτ Μάρκο της Red Bull για τον Σέρτζιο Πέρεζ, καθώς ο Μεξικανός έχασε μέσα από τα χέρια του μια θέση στο βάθρο του GP Γαλλίας.

Καυστική ήταν η δήλωση του Χέλμουτ Μάρκο, συμβούλου της Red Bull, σχετικά με την προσπέραση που δέχτηκε ο Σέρτζιο Πέρεζ από τον Τζορτζ Ράσελ τρεις γύρους πριν την καρό σημαία του GP Γαλλίας.

Ο Τσέκο κοιμόταν στην επανεκκίνηση. Μάλλον ήπιε τεκίλα χτες”, ήταν τα λόγια του Αυστριακού μετά τον αγώνα.

Ο Μεξικανός βρισκόταν στην τρίτη θέση αμυνόμενος στις επιθέσεις του Ράσελ, όταν η εγκατάλειψη του Τσόου προκάλεσε το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Στην επανεκκίνηση, ο Πέρεζ πιάστηκε στον ύπνο από τον Ράσελ, ο οποίος τον προσπέρασε αμέσως μόλις άναψαν τα πράσινα φώτα. Το αποτέλεσμα ήταν η Mercedes να ανεβεί με τα δύο μονοθέσιά της στο βάθρο, με τον Σέρτζιο να αρκείται στους 12 βαθμούς της 4ης θέσης αντί στους 15 της τρίτης.

Όπως εξήγησε μετά τον αγώνα ο Μεξικανός, “Ήταν πολύ ατυχές αυτό που συνέβη με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Έλαβα το μήνυμα ότι επρόκειτο να τελειώσει στη στροφή 9, οπότε προετοιμάστηκα γι’ αυτό, ωστόσο δεν τελείωσε [εκεί]. Έπειτα, τελείωσε μετά τη στροφή 12 όταν ήμουν πια πολύ κοντά στο σημείο. Φαίνεται ότι ο Τζορτζ είχε διαφορετικές πληροφορίες και ήταν σε θέση να προετοιμαστεί καλύτερα για αυτό. Είναι κρίμα που το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας επηρέασε το αποτέλεσμα. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά έτσι έγιναν σήμερα. Ήταν εντελώς λάθος, το σύστημα. Κάτι συνέβη εκεί”.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως ο Πέρεζ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ράσελ στη συνέχεια και να ανακτήσει τη θέση του, ολοκληρώνοντας ένα μάλλον αδιάφορο τριήμερο γι’ αυτόν.

TAGS FORMULA 1 ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ GP ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ