Magnussen αντί Maldonado στη Renault!

Ο Kevin Magnussen που έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2014 με την McLaren, επιστρέφει στο γκριντ το 2016 καθώς θα πάρει τη θέση του Pastor Maldonado στη Renault.
Ο Kevin Magnussen που έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2014 με την McLaren, επιστρέφει στο γκριντ το 2016 καθώς θα πάρει τη θέση του Pastor Maldonado στη Renault. Ο τελευταίος αποχωρεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από την F1 έπειτα από πενταετή θητεία, λόγω των προβληματικών οικονομικών σχέσεων του προσωπικού του χορηγού PDVSA και της ομάδας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
Με το γκριντ για το νέο Πρωτάθλημα να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί οι πιθανότητες του πιλότου από τη Βενεζουέλα να βρει μια θέση είναι ελάχιστες, καθώς η μόνη ομάδα που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τους οδηγούς της είναι η Manor.
Κορυφαία στιγμή του Maldonado στην F1 ήταν η νίκη που πήρε το 2012 στην Catalunya με τη Williams.
Από και πέρα, δεν έχουμε κάποια συγκλονιστική αλλαγή στα ρόστερ των κορυφαίων ομάδων. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η επιλογή-ρίσκο του Romain Grosjean να συνεχίσει την καριέρα του στη νεοσύστατη Haas.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική ομάδα, η οποία θα χρησιμοποιεί κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων της Ferrari, αποτελεί και τον επόμενο σταθμό του διακεκριμένου Έλληνα αεροδυναμιστή, Νικόλα Τομπάζη .
Ας δούμε πως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το γκριντ της Formula 1 για το 2016:
Mercedes: Lewis Hamilton / Nico Rosberg
Ferrari: Sebastian Vettel / Kimi Raikkonen
Williams/Mercedes: Valtteri Bottas / Felipe Massa
Red Bull/TAG Heuer (Renault): Daniel Ricciardo / Daniil Kvyat
Force India/Mercedes: Nico Hulkenberg / Sergio Perez
Renault: Kevin Magnussen / Jolyon Palmer
Toro Rosso/Ferrari: Max Verstappen / Carlos Sainz Jr.
Sauber/Ferrari: Marcus Ericsson / Felipe Nasr
McLaren/Honda: Fernando Alonso / Jenson Button
Manor/Mercedes: ???
Haas/Ferrari: Romain Grosjean / Esteban Guttierez