CLASSIC CAR

Ιστορικό Ράλλυ Πίνδος στις 23-26 Ιουνίου με 41 συμμετοχές

Ιστορικό Ράλλυ Πίνδος στις 23-26 Ιουνίου με 41 συμμετοχές
Ο Μιλτιάδης Μητσιάς με το Peugeot 205 GTI στο Ράλλυ Πίνδος

Το Pindos Historic Rally 2022 γίνεται φέτος 3-ήμερος αγώνας, με επίκεντρο την πόλη των Ιωαννίνων και με συμμετοχές ακόμη και από χώρες του εξωτερικού.

Έχοντας αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις και αναμνήσεις στους συμμετέχοντας τις δύο προηγούμενες χρονιές, το Pindos Historic Rally 2022 ανεβάζει τον πήχη ακόμα υψηλότερα, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα σε “πρωτοεμφανιζόμενα” πληρώματα, να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα regularity ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην χώρα μας.

Έτσι, ο φετινός αγώνας έγινε 3ήμερος συνεχίζοντας στην περσινή πετυχημένη “συνταγή”: Αντοχή συνδυασμένη με ταχύτητα για πληρώματα και αυτοκίνητα, στο όριο πάντα της Regularity, µε σφιχτά ωράρια, σε µαγευτικά τοπία, νυχτερινές ειδικές, αλλαγή ρυθμού λόγω πλοήγησης που φέρνουν ανατροπές στην κατάταξη και άµεση έκδοση αποτελεσµάτων.

Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου.

Τα πληρώματα, απαλλαγμένα από τους περιορισμούς της πανδημίας, καλούνται να διανύσουν περίπου 850 συνολικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων 500 σε ειδικές διαδροµές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν 250+ κρυφές χρονοµετρήσεις, µε ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήµατος χρονοµέτρησης της ANUBE Motorsport.

Ιστορικό Ράλλυ Πίνδος στις 23-26 Ιουνίου με 41 συμμετοχές
Pindos Historic Rally ΣΙΣΑ

Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7:30 το βράδυ από την πλατεία Μαβίλη στην λίµνη των Ιωαννίνων και θα έχει κατατακτήριο ρόλο. Οι διαδροµές του πρώτου σκέλους θα διεξαχθούν γύρω από το όρος Μιτσικέλι, συμπεριλαμβάνοντας την ειδική Περίβλεπτος, καθώς και την superstage Λιγκιάδες, ανάβαση που θα οδηγήσει τα πληρώματα στο ομώνυμο χωριό, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν με φόντο την λίμνη Παμβώτιδα.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου ο αγώνας ξεκινά στις 10 το πρωί και περιλαµβάνει διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου. Καταλήγει για µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο πάντα φιλόξενο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου και συνεχίζει νότια, µέσα από άγριας ομορφιάς διαδροµές του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, για να καταλήξει το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού.

Το τελευταίο σκέλος της ημέρας περιλαµβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη γραφική λίµνη των Ιωαννίνων, όπου θα γίνει η τελική ανασυγκρότηση της ημέρας.

Ιστορικό Ράλλυ Πίνδος στις 23-26 Ιουνίου με 41 συμμετοχές
Pindos Historic Rally ΣΙΣΑ

Το Σάββατο 25/6 το πρωί θα γίνει επανεκκίνηση και πάλι από τη λίµνη των Ιωαννίνων, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα!

Η διαδρομή της 3ης ημέρας περνά από την καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου: Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι. Τα πληρώματα θα φθάσουν ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας κι εν συνεχεία θα περάσουν από την χαράδρα του Αώου, το Ηλιοχώρι, το Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον αγώνα, µπορείτε να επισκεφθείτε την επίσηµη ιστοσελίδα. Εκεί θα μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε και ζωντανά τόσο την διαδροµή των πληρωµάτων, όσο και την βαθµολογική τους κατάταξη.

TAGS CLASSIC CAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ