DAKAR RALLY

Η Ford ετοιμάζει το πιο “Bad-Ass” Ranger Raptor για το Ράλι Ντακάρ

Ford Ranger Raptor Dakar
Ford Ranger Raptor Dakar FORD PERFORMANCE

Η Ford Performance έχει αγωνιστεί και έχει κερδίσει σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών αγώνων και τώρα όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει η ώρα να κατακτήσει το Ράλι Ντακάρ.

Οι αγωνιστικές εκδόσεις των σκληροτράχηλων Ford Ranger και Ranger Raptor θα ανοίξουν το δρόμο για την επέκταση της Ford Performance σε παγκόσμιους off-road αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου Ράλι Ντακάρ το 2024 και όχι μόνο. Το πρώτο βήμα στο πολυετές σχέδιο της συμμετοχής της στο Ράλι Ντακάρ είναι να τερματίσει τον αγώνα μαζί με τους μακροχρόνιους συνεργάτες της, M-Sport και Neil Woolridge Motorsport (NWM).

Αιχμή του δόρατος στην επέλαση της Fordστο Ράλι Ντακάρ του 2024, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία, θα είναι ένα ειδικά προετοιμασμένο Ranger με προδιαγραφές κατηγορίας Rally Raid T1+. H σύμπραξη δυνάμεων των Ford Performance, M-Sport και NWM δοκιμάζεται σε όλη τη διάρκεια του 2023, με το Ranger T1+, το οποίο βασίζεται στην προηγούμενη γενιά του Ranger Raptor με τον EcoBoost των 3,5 λίτρων.

Ford Ranger Raptor Dakar 2
Ford Ranger Raptor Dakar 2 FORD PERFORMANCE

Πριν από την μεγάλη περιπέτεια του Ράλι Ντακάρ στις αρχές του επόμενου έτους, το πρόγραμμα συμμετοχής σε αγώνες με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμών, αναμένεται να περιλαμβάνει το ράλι Baja España Aragón στην Ισπανία και το Rally du Maroc στο Μαρόκο τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα.

TAGS DAKAR RALLY FORD FORD RANGER RAPTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ