GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Φερστάπεν, πήρε την pole position στις δοκιμές που διεκόπησαν λόγω βροχής

Red Bull Content Pool
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2023 in Mexico City, Mexico. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στις δοκιμές στο GP της Βραζιλίας που διεκόπησαν στο Q3 λόγω καταιγίδας και ενώ έμεναν πέντε λεπτά μέχρι το φινάλε και πήρε την Pole Position ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν πιο γρήγορος και από τη βροχή στη Βραζιλία και κατέκτησε μια ακόμη Pole Position στην καριέρα του, την 31η και 11η φετινή και θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση το GP την Κυριακή.

Το GP Σάο Πάουλο είναι το τελευταίο 3ήμερο της F1 που περιλαμβάνει αγώνα σπριντ και για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξουν νέες δοκιμές το Σάββατο.

Δίπλα του στη 2η θέση και στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari και τρίτος ήταν ο Λανς Στρολ με την Aston Martin.

Στο Q1 η πίστα ήταν στεγνή αλλά το πράσινο φως καθυστέρησε 15 να ανάψει, καθώς υπήρχαν κάποια θραύσματα στο οδόστρωμα που έπρεπε να απομακρυνθούν.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren ξεκίνησε πιο δυναμικά από όλους και ήταν ο ταχύτερος όλων μετά τον πρώτο γρήγορο γύρο. Με την απειλή της βροχής να μεγαλώνει στη Ferrari έβαλαν φρέσκα ελαστικά και ο Λέκλέρ αμέσως πήρε στην πρώτη θέση, με τον Σάινθ να ανεβαίνει 4ος. Εντυπωσιακά γρήγορες ήταν οι Aston Martin, με τον Στρολ στην 3η θέση, πίσω από ον Πιάστρι και τον Αλόνσο στην 6η. Ο Σέρχιο Πέρεζ κινδύνευσε να μείνει εκτός, αλλά τελικά κατάφερε να ανέβει στην 5η θέση.

Στα τελευταία λεπτά, όλοι οι οδηγοί, εκτός από τους δύο πρώτους (Λεκλέρ και Πιάστρι) βγήκαν στην πίστα για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τους χρόνους τους και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Q2. Ο Ράσελ κατάφερε να πάρει στην πρώτη θέση και ο εντυπωσιακός Χούκλενμπεργκ ανέβηκε στην 3η. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Τσουνόντα, Ρικάρντο, Μπότας, Σάρτζεντ και Ζου.

Λίγο μετά την έναρξη του Q2 οι πρώτες σταγόνες της βροχής έκαναν την εμφάνισή τους. Ο Φερστάπεν έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, μπροστά από τις δύο McLaren των Νόρις κα Πιάστρι. Εντυπωσιακός και πάλι ήταν ο Στρολ στην 5η θέση και ταχύτερος από τον Αλόνσο.

Το Q2 έκλεισε με τον Σάινθ να κάνει έναν εξαιρετικό γύρο και να ανεβαίνει στη 2η θέση αλλά λίγο αργότερα αυτή πέρασε στα χέρια του Αλόνσο, που όμως γρήγορα έγινε 3η, αφού στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Λάντο Νόρις. Οι πέντε οδηγοί που δεν τα κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα ήταν οι Χούλκενμπεργκ, Οκόν, Γκασλί, Μάγκνουσεν και Άλμπον.

Με τα μαύρα σύννεφα να έχουν γίνει ένα με την πίστα στο ξεκίνημα του Q3 όλοι οι οδηγοί προσπάθησαν με το "καλημέρα" να κάνουν έναν γρήγορο γύρο. Ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε τι μπορεί να κάνει και με τον ταχύτατο γύρο του στο ξεκίνημα κατάφερε να προλάβει τη βροχή και να πάρει την πρώτη θέση και μαζί την pole position.

Ο Λεκλέρ πήρε τη 2η θέση, μπροστά από τις δύο Aston Martin, που είχε τον Στρολ μπροστά από τον Αλόνσο. Ο Χάμιλτον ήταν στην 5η θέση, με τον Ράσελ στην 6η και τους Νόρις, Σάινθ και Πέρεζ να ακολουθούν. Ο Πιάστρι δεν πρόλαβε να κάνει γύρο αφού είχε έξοδο στην πρώτη του προσπάθεια. Τα μαύρα σύννεφα χαμήλωσαν τόσο πολύ που έκρυψαν το φως της ημέρας και οι ουρανοί άνοιξαν. Έπειτα από αυτήν τη δραματική αλλαγή στις συνθήκες οι διοργανωτές διέκοψαν την περίοδο 4:19 πριν από το τέλος.

  1. Φερστάπεν 1.10.727
  2. Λεκλέρ 1.11.021
  3. Στρολ 1.11.344
  4. Αλόνσο 1.11.387
  5. Χάμιλτον 1.11.469
  6. Ράσελ 1.11.590
  7. Νόρις 1.11.987
  8. Σάινθ 1.11.989
  9. Πέρες 1.12.231
  10. Πιάστρι
  11. Χούλκενμπεργκ
  12. Οκόν
  13. Γκασίλί
  14. Μάγκνουσον
  15. Άλμπον
  16. Τσουνόντα
  17. Ρικιάρντο
  18. Μπότας
  19. Σάρτζεντ
  20. Ζου
TAGS GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ