FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Η ληστεία του Φερστάπεν, το σκωτσέζικο ντους του Λεκλέρ, το comeback του Χάμιλτον και οι 2 εκπλήξεις που δεν έγιναν

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν © 2022 ANNA SZILAGYI/AP IMAGES

Αυτά είναι τα TOP-5 συμπεράσματα από το GP Ουγγαρίας, τελευταίο αγώνα πριν το αυγουστιάτικο διάλειμμα της Formula 1.

Μια εκπληκτική νίκη πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στο GP Ουγγαρίας, ο οποίος ξεκίνησε 10ος σε μια πίστα που θεωρητικά δεν ευνοεί τις προσπεράσεις. Αυτά είναι τα TOP-5 συμπεράσματα από το Ουγγρικό Γκραν Πρι, τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

01. Η ληστεία Φερστάπεν

Τους έκλεψε την καρό σημαία μέσα από τα χέρια! Φυσικά και δεν ανήκει μόνο στον Μαξ Φερστάπεν αυτή η νίκη. Ήταν η στρατηγική της Red Bull που έπαιξε επίσης σημαντικότερο ρόλο στην αναρρίχηση του Πρωταθλητή από την 10η θέση στην κορυφή.

Ο Ολλανδός οδήγησε μαγικά – αν εξαιρέσουμε το τετ-α-κε που είχε σε κάποιο σημείο του αγώνα, αντιμετώπισε με επιτυχία μια δυσλειτουργία του συμπλέκτη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλα τα εφόδια που του διέθεσε η ομάδα του, κάνοντας τα πιτ στοπ που έπρεπε στο ιδανικό κάθε φορά σημείο έκβασης του αγώνα.

Ποιος το περίμενε ότι θα κερδίσει; Ούτε ο ίδιος ο Φερστάπεν, ο οποίος ξεκινά τις καλοκαιρινές του διακοπές έχοντας διευρύνει στους 80 βαθμούς τη διαφορά από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου.

02. Το σκωτσέζικο ντους του Λεκλέρ

Οι ελπίδες του Σαρλ Λεκλέρ για τον φετινό τίτλο εξανεμίζονται. Ο Μονεγάσκος έζησε άλλο έναν αγώνα – σκωτσέζικο ντους. Η Ferrari, από τη μία του δίνει ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίσει – όταν δεν χαλάει – και από την άλλη σκάβει η ίδια το λάκκο στον οδηγό της αλλά και στην προσπάθειά της, κάνοντας λάθη στρατηγικής.

Θα κέρδιζε ο Λεκλέρ με διαφορετική στρατηγική; Γιατί όχι; Η Red Bull πώς τα κατάφερε δηλαδή; Και, εδώ που τα λέμε, το πιο ανησυχητικό με τη Scuderia είναι ότι δεν μαθαίνει, ούτε από τα λάθη της αλλά ούτε από τον ανταγωνισμό. Θα πρότεινα στον Μπινότο και την ομάδα του να κάτσουν στο αυγουστιάτικο διάλειμμα και να παρακολουθήσουν από την αρχή σε video όλους τους αγώνες των δύο τελευταίων χρόνων, μπας και θυμηθούν πώς είναι να κάνεις πρωταθλητισμό.

03. Το comeback του Χάμιλτον

Η Mercedes πήγε με μικρό καλάθι στην Ουγγαρία και τελικά έφυγε με μια pole position κι ένα ακόμη διπλό βάθρο. Μόνο που αυτή τη φορά τα κατάφερε μαχόμενη στα ίσια, και όχι απλώς εκμεταλλευόμενη την αξιοπιστία της και τις ατυχίες των άλλων.

Ειδικά ο Λιούις Χάμιλτον θύμισε τον καλό του εαυτό, κέρδισε θέσεις και στο τέλος προσπέρασε τον Σάινθ και τον Ράσελ για να ανεβεί δεύτερος. Θα διεκδικούσε τη νίκη αν στο qualifying δεν είχε πρόβλημα με το DRS που τον έριξε στην 7η θέση της σειράς εκκίνησης; Τίποτε δεν αποκλείεται, ειδικά με μια Ferrari που βγάζει από μόνη της τα μάτια της.

04. Ο pole man Ράσελ και η έκπληξη #1 που δεν έγινε

Στην Ουγγαρία, ο Τζορτζ Ράσελ έγραψε ιστορία παίρνοντας την παρθενική του pole position. Ο νεαρός είχε ελπίδες για τη νίκη, φάνηκε όμως στον αγώνα ότι δεν μπορούσε να αντέξει στην επίθεση τόσο του Λεκλέρ όσο και του Φερστάπεν. Αν τα κατάφερνε, δεν θα ήταν μόνο η πρώτη του νίκη στη Formula 1 αλλά και η πρώτη της Mercedes για φέτος.

Όπως και να έχει, αξίζουν συγχαρητήρια στον Ράσελ που εκτός από ταχύτητα, δείχνει επίσης μεγάλη ωριμότητα αλλά και καθόλου κόμπλεξ απέναντι σε έναν team mate του επιπέδου του Χάμιλτον.

05. Η βροχή που δεν ήρθε για να φέρει τα πάνω κάτω

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν τελικά έβρεχε δυνατά στον τελευταίο γύρο… Ποιος θα τερμάτιζε και ποιος θα είχε έξοδο; Ποιος θα κέρδιζε και ποιος θα έκλεγε στο τέλος;

Αν πάντως η βροχή ερχόταν για να φέρει τα πάνω κάτω, θα ήταν το εντελώς αντίστροφο αλλά το ίδιο ανατρεπτικό, με αυτό που έγινε πέρσι. Έβρεχε πριν τον αγώνα και όλοι είχαν βρόχινα ελαστικά, όταν στον πρώτο γύρο είχαμε πολλαπλές συγκρούσεις. Ο αγώνας διεκόπη και στην επανεκκίνηση, όλοι οι οδηγοί - όσοι δηλαδή δεν εγκατέλειψαν – στο τέλος του γύρου σχηματισμού αποφάσισαν να μπουν στα πιτς για να αλλάξουν ελαστικά καθώς η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει. Όλοι πλην του Χάμιλτον που προηγούταν, ο οποίος στήθηκε τελικά μόνος του στη γραμμή της επανεκκίνησης! Σουρεάλ καταστάσεις…

TAGS FORMULA 1 GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ