FORMULA 1

Formula 1: Top 5 πληροφορίες για την πίστα του GP ΗΠΑ

CIRCUIT OF THE AMERICAS, UNITED STATES OF AMERICA - OCTOBER 22: Lando Norris, McLaren MCL35M, leads Charles Leclerc, Ferrari SF21, and Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B during the United States GP   at Circuit of the Americas on Friday October 22, 2021 in Austin, United States of America. (Photo by Charles Coates / LAT Images)
Formula 1: Top 5 πληροφορίες για την πίστα του GP ΗΠΑ PIRELLI / CHARLES COATES / LAT IMAGES

Αυτό το τριήμερο η Formula 1 βρίσκεται στο Τέξας των ΗΠΑ, για το δέκατο ένατο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν. Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πίστα του Όστιν.

Με τον τίτλο τον οδηγών της Formula 1 να έχει ήδη κριθεί, το ενδιαφέρον στο GP ΗΠΑ εστιάζεται στο αν θα καταφέρει η Red Bull να εξασφαλίσει σε αυτό τον αγώνα το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Όπως στην Ιαπωνία, έτσι και στο Όστιν η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα είναι διευρυμένη στα 90 λεπτά (από 60’), ώστε να δοκιμαστούν πρωτότυπα σλικ ελαστικά του 2023. Αυτό θα βοηθήσει την Pirelli να οριστικοποιήσει την μορφή των γομών προτού οι ομάδες δοκιμάσουν την τελική τους εκδοχή, μετά το τελευταίο Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι. Τα πρωτότυπα ελαστικά ξεχωρίζουν καθώς δεν έχουν χρώματα στα πλαϊνά.

GP ΗΠΑ 2022 / Όστιν, Τέξας

Formula 1: Top 5 πληροφορίες για την πίστα του GP ΗΠΑ
Η πίστα του Όστιν / ΗΠΑ (2022) ©FORMULA1.COM
  • Μήκος πίστας: 5,513 km
  • Γύροι: 56
  • Συνολική διαδρομή: 308,405 km
  • Ρεκόρ γύρου: Σαρλ Λεκλέρ, 1:36.169 (2019)
  • Νικητής 2021: Μαξ Φερστάπεν

Top 5 πληροφορίες για την πίστα του Όστιν

  1. Στη χώρα των πιο extreme αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Formula 1 έμοιαζε βαρετή. Όμως, τελικά, το 2012 μπήκε στο καλεντάρι, με το Circuit of The Americas που φιλοξένησε το πρώτο γκραν πρι των ΗΠΑ, πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα στην Ινδιανάπολη.
  2. Η πρώτη στροφή χαρακτηρίζεται από το πολύ, πολύ μεγάλο πλάτος – στο Τέξας άλλωστε όλα είναι πιο μεγάλα… Αυτό ωστόσο είναι κάτι που ευνοεί τις προσπεράσεις. Στην ευθεία που προηγείται, βρίσκεται και η μία από τις δύο ζώνες DRS.
  3. Πολλές στροφές της διαδρομής θυμίζουν αντιγραφή από άλλες πίστες. Το κομμάτι από τη στροφή 3 μέχρι την 6 θυμίζει το Σίλβερστοουν, το “S” την Σουζούκα και το τμήμα από τη 12η μέχρι την 15η στροφή μιμείται το Χόκενχαϊμ.
  4. Οι ομάδες πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τα δεδομένα για να βρουν το καλύτερο σετάρισμα. Η ανομοιόμορφη επιφάνεια της πίστας μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της απόστασης των μονοθεσίων από το έδαφος, επηρεάζοντας την αεροδυναμική τους απόδοση.
  5. Το περσινό Αμερικάνικο Grand Prix ήταν στρατηγικής δυο αλλαγών. Φέτος όμως έχουμε μια νέα γκάμα ελαστικών οπότε η έκβαση του αγώνα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική. Για το Όστιν η Pirelli επέλεξε τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας: Η C2 είναι η P Zero λευκή/σκληρή, η C3 είναι η P Zero κίτρινη/μέση και η C4 είναι η κόκκινη/μαλακή.
Formula 1: Top 5 πληροφορίες για την πίστα του GP ΗΠΑ
Τα δεδομένα της Pirelli για το GP ΗΠΑ 2022 PIRELLI

ΠΗΓΕΣ: FORMULA1.COM, PIRELLI

TAGS FORMULA 1 GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ