ΡΑΛΙ

Σφοδρό ατύχημα στο Ράλι Αιγίου, αυτοκίνητο κατέληξε στο προαύλιο σπιτιού

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ EUROKINISSI

Ο οδηγός και ο συνοδηγός ενός αγωνιστικού Citroen C2 τραυματίστηκαν όταν έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους στην 1η Ειδική Διαδρομή του 10ου Ράλι Σπριντ Αιγίου, και προσγειώθηκαν στον προαύλιο χώρο μιας κατοικίας.

Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή του χωριού Αχλαδιά, στο πρώτο πέρασμα από την κλασσική Ειδικής Διαδρομή 17,5 χιλιομέτρων της Φτέρης -που χρησιμοποιείται επί δεκαετίες στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό- από το χωριό Φτέρη και κατηφορικά προς την πόλη του Αιγίου.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το Νο26 βγήκε από το δρόμο και μετά από πτώση αρκετών μέτρων προσγειώθηκε σφοδρά στην αυλή της οικίας. Οι αυτόπτες μάρτυρες -σύμφωνα με την ιστοσελίδα filodimos.gr- έσπευσαν στο σημείο, λίγο πριν φτάσει το ασθενοφόρο για την παροχή της ιατρικής φροντίδας στον οδηγό και το συνοδηγό του.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αιγίου. Οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο σπίτι του χωριού Αχλαδιά δεν βρισκόταν στο σημείο, και αποφεύχθηκαν περαιτέρω συνέπειες του ατυχήματος.

Ο αγώνας, φυσικά, διακόπηκε μετά το ατύχημα. Διοργανωτής του 10ο Ράλι Σπριντ Αιγίου ήταν η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου (ΑΛΜΑ), και αποτελούσε το πρώτο ασφάλτινο ράλι του 2023.

Προσμετρούσε στους θεσμούς του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου, του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών, του Πρωταθλήματος Ράλλυ Νότιας Ελλάδας και του Κυπέλλου Ράλλυ Legends. Ο πίνακας συμμετοχών περιλάμβανε 42 πληρώματα.

TAGS ΡΑΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ