MOTORSPORTS

Formula 1: Οι 6 αγώνες Sprint της σεζόν 2023

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands, left, and Red Bull driver Sergio Perez of Mexico lead at the start during the Formula One Abu Dhabi Grand Prix, in Abu Dhabi, United Arab Emirates Sunday, Nov. 20, 2022. (AP Photo/Hussein Malla)
Formula One Abu Dhabi Grand Prix 2022 AP PHOTO/HUSSEIN MALLA

Το πρωτάθλημα Formula 1 του 2023 περιλαμβάνει 6 αγωνιστικά τριήμερα με επιπλέον αγώνα Sprint το Σάββατο. Δείτε τα Γκραν Πρι και τις ημερομηνίες.

Τα Sprint races εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το 2021 και είναι μικροί αγώνες συνολικά 100 χιλιομέτρων, χωρίς αναγκαστικά pit-stop, που διεξάγονται το απόγευμα του Σαββάτου σε συγκεκριμένα αγωνιστικά τριήμερα της Formula 1. Οι αγώνες αυτοί προσφέρουν επιπλέον βαθμούς στους 8 πρώτους οδηγούς (8 βαθμοί ο νικητής, 7 ο δεύτερος, 6 ο 3ος κ.ο.κ) και καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης του βασικού GP της Κυριακής.

Η σειρά εκκίνησης του Sprint καθορίζεται από τις κατατακτήριες δοκιμές (qualifying), οι οποίες μετατίθενται για το απόγευμα της Παρασκευής. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως στους στατιστικούς πίνακες, ως κάτοχος της pole position του συγκεκριμένου αγώνα αναγράφεται εκείνος που κέρδισε τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, και όχι το sprint race του Σαββάτου.

Για το 2023 έχουν προγραμματιστεί 6 αγώνες Sprint σε ισάριθμα GP:

  1. GP Αζερμπαϊτζάν (Μπακού): 29 Απριλίου
  2. GP Αυστρίας (Σπίλμπεργκ): 1 Ιουλίου
  3. GP Βελγίου (Σπα): 29 Ιουλίου
  4. GP Κατάρ (Λοσάιλ): 7 Οκτωβρίου
  5. GP ΗΠΑ: Όστιν (21 Οκτωβρίου
  6. GP Βραζιλία (Ιντερλάγκος): 4 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Formula 1, Στέφανο Ντιμενικάλι, η υποδοχή των αγώνων Sprint από τους φίλους του σπορ ήταν "υπερβολικά θετική", και επιπλέον φέρνει "προστιθέμενη αξία για τους βασικούς μετόχους του σπορ, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων, των τηλεοπτικών καναλιών, των χορηγών και των οργανωτών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ