FORMULA 1

Formula 1: Ο Χάμιλτον ξεπέρασε τον Σουμάχερ στις νίκες

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πλέον ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1
Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πλέον ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1 INA FASSBENDER, POOL VIA AP

Σε έναν ακόμα αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον έκανε περίπατο, είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Πορτιμάο και πλέον είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην Formula 1 ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ!

Το όνομα του δίπλα σε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ βλέπει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο σπουδαίος Βρετανός οδηγός πήρε ίσως μία από τις πιο εύκολες νίκες της καριέρας του στο Πορτιμάο.

Ωστόσο, αυτό ελάχιστοι θα το θυμούνται. Εκείνος όμως θα θυμάται για πάντα τη συγκεκριμένη καρό σημαία αφού έφτασε τις 92 νίκες στην καριέρα του, προσπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ που είχε 91 και πλέον είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1.

Συνολικά, ο Λιούις Χάμιλτον μέχρι στιγμής έχει εκκινήσει σε 262 αγώνες και από αυτούς έχει καταφέρει να δει πρώτος την καρό σημαία στους 92 κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό νίκης 35,11%. Την ίδια ώρα ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε καταφέρει να φτάσει στις 91 νίκες συμμετέχοντας σε 308 αγώνες με ποσοστό νίκης 29.55%.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πλέον ο Χάμιλτον διαθέτει και το καλύτερο ποσοστό νίκης αφού ξεπέρασε και τον Τζιμ Κλαρκ. Ο θρυλικός Βρετανός είχε ξεκινήσει σε 73 αγώνες εκ των οποίων είχε επικρατήσει στους 25 κάτι που σήμαινε ότι είχε 34.25% ποσοστό νίκης.

Φυσικά, ο Λιούις Χάμιλτον θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει και άλλο το ρεκόρ του.

Οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες.

1. Lewis Hamilton 92

2. Michael Schumacher 91

3. Sebastian Vettel 53

4. Alain Prost 51

5. Ayrton Senna 41

6. Fernando Alonso 32

7. Nigel Mansell 31

8. Jackie Stewart 27

9. Jim Clark 25

10. Niki Lauda 25

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ