FORMULA 1

Formula 1 - GP Μαϊάμι: Τα μυστικά της πίστας Miami International Autodrome

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco leads the field at the start of the Formula One Miami Grand Prix auto race at the Miami International Autodrome, Sunday, May 8, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Darron Cummings)
Formula One Miami Grand Prix 2022 AP PHOTO/DARRON CUMMING

Το πέμπτο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν της F1 είναι ταυτόχρονα το πρώτο από τα τρία που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ. Αυτές είναι οι TOP 5 πληροφορίες για την πίστα του Μαϊάμι.

Η Formula 1 πατάει για πρώτη φορά φέτος το έδαφος των ΗΠΑ και για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους δρόμους του Μαϊάμι. Το GP Μαϊάμι εντάχθηκε μόλις πέρσι στο πρόγραμμα της Formula 1 και αποτελεί ένα ακόμη αγώνα που διεξάγεται σε δρόμους πόλης.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή στην έκβαση του αγώνα, καθώς την Κυριακή θα έχουμε ισχυρούς ανέμους και υπάρχει 50% πιθανότητα βροχής. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες απ’ ότι συνήθως (27 βαθμοί Κελσίου), κάτι που επίσης θα παίξει μεγάλο ρόλο καθώς η Pirelli περίμενε πολύ υψηλές θερμοκρασίες - πέρυσι η θερμοκρασία ασφάλτου έφτασε στους 60°C - και γι' αυτό επέλεξε τις μεσαίες γόμες από τη γκάμα ελαστικών (C2, C3 και C4).

GP Μαϊάμι 2023

Formula 1 - GP Μαϊάμι: Τα μυστικά της πίστας Miami International Autodrome
Miami International Autodrome FORMULA1.COM
  • Πρώτο GP: 2022
  • Μήκος πίστας: 5,412 km
  • Γύροι: 57
  • Συνολική διαδρομή: 308,326 km
  • Ρεκόρ γύρου: Μαξ Φερστάπεν, 1:31.361 (2022)
  • Νικητής 2022: Μαξ Φερστάπεν / Red Bull Racing

Δείτε όλες τις πίστες του πρωταθλήματος F1 2023 στο Μεγάλο Αφιέρωμα του SPORT24.

5 Hot Info για την πίστα του Μαϊάμι

  1. Η πίστα έχει επίκεντρο το περίφημο Hard Rock Stadium, έδρα των Miami Dolphins. Φέτος τα πάντοκ θα είναι μέσα στο γήπεδο, καθώς ο χώρος φιλοξενίας των ομάδων θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.
  2. Είναι η 11η διαφορετική τοποθεσία που φιλοξενεί Γκραν Πρι στις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι σχεδιαστές της πίστας μελέτησαν 36 διαφορετικά layouts πριν καταλήξουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία έχει 19 στροφές και 3 ευθείες. Ενδιαφέρον έχει το σικέιν στις στροφές 14-15, με ανωφέρεια στην αρχή και κατηφόρα στην έξοδο.
  3. Υπάρχουν 3 ζώνες DRS, ενώ οι οδηγοί κινούνται με τέρμα γκάζι περίπου στο 58% του γύρου. Ο στροφές 11 και 17 είναι σημεία που ευνοούν τα προσπεράσματα, με το DRS να βοηθά σημαντικά σε αυτό.
  4. Φέτος οι οργανωτές έριξαν νέα άσφαλτο στη διαδρομή. Η προηγούμενη επιφάνεια λόγω χαλικιού και γρανίτη, χρειάζονταν καθαρισμό με νερό υπό πίεση. Η νέα επιφάνεια είναι μια άγνωστη παράμετρος για τη συμπεριφορά των ελαστικών.
  5. Για τους δρόμους του Μαϊάμι, η Pirelli επέλεξε τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας: η C2 είναι η P Zero λευκή σκληρή, η C3 είναι η P Zero κίτρινη μέση και η C4 είναι η P Zero κόκκινη μαλακή γόμα.
Formula 1 - GP Μαϊάμι: Τα μυστικά της πίστας Miami International Autodrome
Τα δεδομένα των ελαστικών για το GP Μαϊάμι 2023 PIRELLI

Θυμηθείτε τι έγινε στο GP Μαϊάμι το 2022.

ΠΗΓΕΣ: Formula1.com, Pirelli

TAGS FORMULA 1 GP ΜΑΪΑΜΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ