FORMULA 1

Formula 1, GP Μαϊάμι: Πέντε Hot Info για την πίστα της Φλόριντα

A truck drives on the track as work continues in advance of the Formula One Miami Grand Prix auto race at Miami International Autodrome, Wednesday, May 4, 2022, in Miami Gardens, Fla. The race is Sunday. (AP Photo/Lynne Sladky)
5 Hot Info για την πίστα του Μαϊάμι AP

Τα μυστικά της διαδρομής στο Γκραν Πρι του Μαϊάμι, που μπαίνει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αγώνων της Formula 1.

Welcome to Miami! Η Formula 1 πατάει για πρώτη φορά φέτος το έδαφος των ΗΠΑ, και για πρώτη φορά στην ιστορία της στους δρόμους του Μαϊάμι. To GP του Μαϊάμι μπαίνει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της F1.

Είναι ένας ακόμη αγώνας σε δρόμους πόλης και ο δεύτερος στο έδαφος των ΗΠΑ, μαζί με το GP του Όστιν που γίνεται τον Οκτώβριο.

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του αγώνα.

Formula 1, GP Μαϊάμι: Πέντε Hot Info για την πίστα της Φλόριντα
5 Hot Info για την πίστα του Μαϊάμι FORMULA1.COM

Μήκος πίστας: 5,41 km

Γύροι: 57

Συνολική διαδρομή: 308,33 km

Ρεκόρ γύρου: -

Νικητής 2021: -

Δείτε όλες τις πίστες του πρωταθλήματος F1 2022 στο Μεγάλο Αφιέρωμα του SPORT24.

5 Hot Info για την πίστα του Μαϊάμι

  1. Με επίκεντρο το περίφημο στάδιο Hard Rock, έδρα των Miami Dolphins, η πίστα έχει 19 στροφές, 3 ευθείες και 3 ζώνες DRS. Ενδιαφέρον έχει το σικέιν στις στροφές 14-15, με ανωφέρεια στην αρχή και κατηφόρα στην έξοδο.
  2. Είναι η 11η διαφορετική τοποθεσία που φιλοξενεί Γκραν Πρι στις ΗΠΑ και μια πίστα εντελώς καινούργια για όλους, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα. Μάλιστα, οι σχεδιαστές της πίστας μελέτησαν 36 διαφορετικά layouts πριν καταλήξουν στη συγκεκριμένη διαδρομή.
  3. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπεράσει τα 320 km/h, ενώ η μέση ωριαία ταχύτητα υπολογίζεται σε 223 km/h. Οι οδηγοί θα κινούνται με τέρμα γκάζι περίπου στο 58% του γύρου, ενώ οι στροφές 11 και 17 είναι σημεία που ευνοούν τα προσπεράσματα.
  4. Για τους δρόμους του Μαϊάμι, η Pirelli επέλεξε τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας της: Η C2 είναι η P Zero λευκή/σκληρή, η C3 είναι η P Zero κίτρινη/μέση και η C4 είναι η P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο πιο συνηθισμένος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και αυτός που ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις.
  5. Η νέα άσφαλτος πιθανόν θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε γρήγορα σημαντική βελτίωση του κρατήματος των μονοθεσίων στη διαδρομή. Σίγουρα σ’ αυτό θα παίξουν ρόλο και οι αγώνες υποστήριξης Porsche Challenge και W Series που θα προηγηθούν.
Formula 1, GP Μαϊάμι: Πέντε Hot Info για την πίστα της Φλόριντα
Τα στοιχεία για τα ελαστικά στο GP του Μαϊάμι PIRELLI

ΠΗΓΕΣ: Formula1.com, Pirelli

TAGS FORMULA 1 GP ΜΑΪΑΜΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ