FORMULA 1

Formula 1, GP ΗΠΑ: Ποινή 30 δευτερολέπτων στον Αλόνσο που έπεσε 15ος, οι αλλαγές στην κατάταξη

Ο Φερνάντο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο AP IMAGES

Μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο δέχτηκε ποινή 30 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα να πέσει στην 15η θέση. Οι αλλαγές που έφερε η απόφαση στην τελική κατάταξη του Grand Prix των ΗΠΑ.

Για ακόμα ένα Grand Prix είχαμε αλλαγές στην τελική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα. Στις ΗΠΑ αυτός που την πλήρωσε ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο.

Με ανακοίνωσή της αρκετές ώρες μετά το τέλος του αγώνα η Formula 1 ενημέρωσε ότι στον Ισπανό επιβλήθηκε ποινή 30 δευτερολέπτων για τεχνικές παραβιάσεις.

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος του αγώνα η Haas άσκησε ένσταση τόσο για τον Αλόνσο, όσο και για τον Πέρεζ. Αμφότεροι οι οδηγοί κατηγορήθηκαν ότι τα μονοθέσιά τους δεν ήταν σε ασφαλή κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Μεξικανός αθωώθηκε σε αντίθεση με τον Ισπανό στον οποίο επιβλήθηκε ποινή Stop and go 10 δευτερολέπτων, η οποία μεταφράζεται σε ποινή 30 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε και πολλές αλλαγές στην τελική κατάταξη αφού ο Φερνάντο Αλόνσο από την έβδομη θέση που είχε τερματίσει μετά την εξαιρετική προσπάθειά του, έπεσε στην 15η.

Φέτελ, Μάγκνουσεν και Τσουνόντα κέρδισαν από μία θέση με τον Οκόν να είναι ο μεγάλος τυχερός αφού βρέθηκε μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η κατάταξη του GP των ΗΠΑ μετά την ποινή στον Αλόνσο

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ