SUPERLEAGUE FORMULA

Έτοιμος για Πεκίνο ο ΟΣΦΠ

Έτοιμος για Πεκίνο ο ΟΣΦΠ

Με ιδιαίτερη προσοχή θα αντιμετωπίσει ο πιλότος του Ολυμπιακού, Μπεν Χάνλεϊ τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους του Πεκίνου.

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου Grand Prix επί κινεζικού εδάφους, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 2/3 Οκτωβρίου στην πίστα του Ordos, τα μονοθέσια της “Superleague Formula by Sonangol” βρίσκονται στην κινέζικη πρωτεύουσα και ετοιμάζονται να προσφέρουν ένα ακόμη εξαιρετικό αγωνιστικό διήμερο, γεμάτο δράση, αγωνία και σκληρές μονομαχίες, στο International Street Circuit του Πεκίνου, το διήμερο 9/10 Οκτωβρίου.

Το Grand Prix του Πεκίνου αποτελεί το πρώτο street race της Superleague Formula και τόσο οι διοργανωτές όσο και οι πιλότοι, οι αγωνιστικές ομάδες και οι σύλλογοι περιμένουν με ενθουσιασμό την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος.

Το International Street Circuit του Πεκίνου, συνολικού μήκους 2.73χλμ, βρίσκεται στην περιοχή Μάπο της κινέζικης πρωτεύουσας και περνά μέσα από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του κανό και της κωπηλασίας.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο grid με τον νεαρό πιλότο Μπεν Χάνλεϊ, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο του Πρωταθλήματος στην πίστα του Ordos, πέτυχε μία ακόμα νίκη για τον Πειραϊκό σύλλογο, πριν εμπλακεί σε ένα ατύχημα με τον teammate του Μαξ Βίσελ της ελβετικής Βασιλείας που τον έστειλε εκτός Μεγάλου Τελικού.

Σε μια καλύτερη τύχη ελπίζει και ο Τζον Μάρτιν της Γκουοάν Πεκίνου, καθώς ο πιλότος του κινέζικου μονοθέσιου δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε ένα γύρο κατά τη διάρκεια των αγώνων στην πίστα του Ordos, εξαιτίας της σύγκρουσης με τον Ρόμπερτ Ντόρνμπος στην πρώτη Κυριακάτικη κούρσα.

Και σ' αυτόν τον αγώνα θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ της Superleague Formula. Συγκεκριμένα, ο Πολ Μέγιερ θα αντικαταστήσει τον Μπρούνο Μέντεθ στο μονοθέσιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ο Ισπανός τραυμάτισε τον αντίχειρά του στον προηγούμενο αγώνα στο Ordos. Ο Αλβάρο Παρέντε επιστρέφει στο μονοθέσιο της Πόρτο, ενώ ο Ερλ Μπάμπερ, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στον Μεγάλο Τελικό του Ordos με το πορτογαλικό μονοθέσιο, θα αναλάβει το μονοθέσιο της Αϊντχόβεν.

Οι δύο 40λεπτες κούρσες και ο Μεγάλος Τελικός στην πίστα του Πεκίνου, δεν εντάσσονται στο επίσημο καλεντάρι της διοργάνωσης και ως εκ τούτου δεν θα αποδοθούν βαθμοί στους συμμετέχοντες. Ωστόσο, οι έξι σύλλογοι που θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό θα ανταγωνιστούν για έπαθλο ύψους €280,000.

Οι δηλώσεις του Μπεν Χάνλεϊ: " Βασική προτεραιότητα για όλους μας είναι να ολοκληρώσουμε τον αγώνα. Το χρονικό διάστημα μέχρι τον επόμενο αγώνα είναι πολύ μικρό και σε περίπτωση που προκύψει κάποια ζημιά θα είναι πολύ δύσκολο να επισκευασθεί έγκαιρα για τον αγώνα στη Navarra. Εδώ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, για να φέρουν το σιρκουί στο επίπεδο που είναι τώρα. Υπάρχουν κάποια σημεία που θα μας δυσκολέψουν, αλλά είναι σιρκουί δρόμου, όποτε κατά κάποιο τρόπο το περιμένεις αυτό.

Αρκετοί έχουν κρυολογήσει ή έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης και δυστυχώς είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Αλλά έχω έρθει εδώ για να αγωνιστώ κι όχι για να παραπονιέμαι για κρυολογήματα. Παίρνω αντιβίωση, καραμέλες για το λαιμό και ότι άλλο χρειάζεται, όμως περιμένω ότι θα είμαι κάπως ζαλισμένος όταν μπω στο μονοθέσιο".

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ