TOYOTA

Εμφατική νίκη και τίτλος για την Toyota στο WEC

Toyota Fuji_WEC Champion 2023
Toyota Fuji_WEC Champion 2023 TOYOTA EUROPE NEWSROOM

Μετά την επικράτηση του Κάλε Ροβάνπερα στο ΕΚΟ Akropolis Rally, η Toyota Gazoo Racing κάνοντας το 1-2, στον 6ωρο αγώνα του Fuji κατέκτησε πανάξια και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο FIA WEC 2023.

Με έναν ακόμα αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA 2023, οι Μάικ Κόνγουεη, Καμούι Κομπαγιάσι και Χοσέ Μαρία Λόπεθ κέρδισαν με το #7 GR010 Hybrid μετά από μια επική μάχη Hypercar με την Porsche, κερδίζοντας το μέγιστο των βαθμών και “κλειδώνοντας” το πέμπτο συνεχόμενο τίτλο Κατασκευαστών της Toyota Gazoo Racing στο θεσμό.

Toyota Fuji_WEC Champion 2023_
Toyota Fuji_WEC Champion 2023_ TOYOTA EUROPE NEWSROOM

Μπροστά σε ένα πλήθος- ρεκόρ 54.700 θεατών, οι Σεμπαστιέν Μπουέμι, Μπρέντον Χάρτλεϊ και Ρίο Χιρακάγουα, ολοκλήρωσαν ένα τέλειο αποτέλεσμα παίρνοντας τη δεύτερη θέση με το #8 GR010 Hybrid, τερματίζοντας μόλις 39,119 δευτερόλεπτα πίσω. Η τέταρτη νίκη του αυτοκινήτου με το νούμερο 7 το 2023, κρατά ζωντανή την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τον τίτλο των οδηγών.

Toyota Fuji_WEC Champion 2023_
Toyota Fuji_WEC Champion 2023_ TOYOTA EUROPE NEWSROOM


Αυτός θα κριθεί στον έβδομο και τελευταίο αγώνα, με το πλήρωμα του #8 να έχει τώρα προβάδισμα 15 πόντων. Μια νίκη καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις, μετά το “κλείδωμα” της πρώτης σειράς στην εκκίνηση του αγώνα, δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη ιστορία ενός απίστευτα έντονου αγώνα για τις πρώτες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό το ότι τα GR010 Hybrid πήραν προβάδισμα μόλις την πέμπτη ώρα- μία ώρα πριν την καρό σημαία.

Toyota Fuji_WEC Champion 2023
Toyota Fuji_WEC Champion 2023 TOYOTA EUROPE NEWSROOM

Αφού ηγήθηκε της ομάδας όλο το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing Europe, κ. Κότζι Σάτο, ενώθηκαν με τους οδηγούς για να γιορτάσουν μια νίκη που κερδήθηκε με κόπο και έναν παγκόσμιο τίτλο στο βάθρο. Διπλή χαρά για την Toyota που είδε την ίδια μέρα στο WRC τη συμμετοχή της να τερματίζει στην πρώτη θέση του Εθνικού μας αγώνα. Η σεζόν του FIA WEC, θα ολοκληρωθεί με τις 8 Ώρες του Μπαχρέιν στις 4 Νοεμβρίου.

TAGS TOYOTA WEC TOYOTA GAZOO RACING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ