FORMULA 1

Formula 1: Ο Μάσι απομακρύνθηκε από τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή

Formula 1: Ο Μάσι απομακρύνθηκε από τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή
PHOTO CREDITS: ANTONIN VINCENT / DPPI VIA AFP

Ο Μάικλ Μάσι απομακρύνθηκε από τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή της Formula 1, όπως επιβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Ο Μάικλ Μάσι απομακρύνθηκε από τη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή της Formula 1. Την είδηση επιβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Αρχής γενομένης από τις δοκιμές που θα διεξαχθούν στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα, τη θέση θα καλύπτουν εναλλάξ οι Eduardo Freitas και Niels Wittich, με τον Herbie Blash στο ρόλο του συμβούλου.

Η απόφαση έρχεται μετά από την έρευνα που διεξήγαγε η FIA σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον τελευταίο αγώνα, στο Άμπου Ντάμπι, όταν ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Λιούις Χάμιλτον για να πάρει μια αμφιλεγόμενη νίκη και μαζί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ο Μπεν Σουλαγέμ δήλωσε συγκεκριμένα: “Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα συσταθεί μια νέα ομάδα διαχείρισης αγώνα, ξεκινώντας από τη Βαρκελώνη και την περίοδο των δοκιμών. Ο Niels Wittich και ο Eduardo Freitas θα έχουν εναλλακτικά το ρόλο του διευθυντή αγώνα, βοηθούμενοι από τον Herbie Blash ως μόνιμο ανώτερο σύμβουλο.

“Στον Michael Masi, ο οποίος έφερε εις πέρας μια πολύ απαιτητική δουλειά για τρία χρόνια ως διευθυντής αγώνων της Formula 1, αντικαθιστώντας τον Charlie Whiting, θα προσφερθεί μια νέα θέση στον οργανισμό της FIA."

Ο πρόεδρος της FIA αποκάλυψε επίσης σημαντικές αλλαγές που θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν:

  • Για να βοηθηθεί ο διευθυντής του αγώνα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θα δημιουργηθεί μια αίθουσα Virtual Race Control. Όπως και το VAR στο ποδόσφαιρο, θα τοποθετηθεί σε ένα από τα γραφεία της FIA ως υποστήριξη εκτός πίστας. Θα είναι σε συνεχή σύνδεση με τον διευθυντή αγώνων της F1 και θα βοηθά στην σωστή εφαρμογή των κανονισμών χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.
  • Οι επικοινωνίες μεταξύ των ομάδων και του αγωνιστικού διευθυντή που γίνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οποίες μέχρι τώρα μεταδίδονταν ζωντανά από την τηλεόραση, θα σταματήσουν προκειμένου να προστατευθεί ο διευθυντής του αγώνα από οποιαδήποτε πίεση και να του επιτραπεί να παίρνει ήρεμος αποφάσεις. Θα εξακολουθήσει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στον διευθυντή του αγώνα, σύμφωνα με μια καλά καθορισμένη και μη παρεμβατική διαδικασία.
  • Οι διαδικασίες που ισχύουν για τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο και βρίσκονται πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, θα επανεκτιμηθούν από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Αθλητισμού της F1 και θα παρουσιαστούν πριν από την έναρξη της σεζόν.
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ