ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σκληρό ροκ στην "ΕΔ Περιβόλι 1" με τον Νεβίλ να παίρνει την πρωτοπορία του αγώνα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Σκληρό ροκ στην "ΕΔ Περιβόλι 1" με τον Νεβίλ να παίρνει την πρωτοπορία του αγώνα
Τιερί Νεβίλ – Μάρτιν Βίνταγκε / Hyundai Shell Mobis WRT ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 / RALLYPIXELS

Η δεύτερη ειδική της ημέρας έδειξε το σκληρό πρόσωπο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με εγκατάλειψη για τον Λεμπ, ατύχημα για τον Ροβάνπερα και κλατάρισμα για τον Λουμπέ.

Ο μεγάλος άτυχος της δεύτερης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 είναι ο Σεμπάστιαν Λεμπ που έχασε πολύ χρόνο και κάθε ελπίδα για τη νίκη μετά την ειδική ‘Πύργος 1’ και ενώ ήταν πρώτος στη γενική κατάταξη. Στην απλή διαδρομή πριν την επόμενη ειδική ‘Περιβόλι 1’, ο Γάλλος αντιμετώπισε βλάβη στο Ford Puma Rally1 καθώς κόπηκε ο ιμάντας του εναλλάκτη. Ο Λεμπ σταμάτησε στην άκρη για να αντικαταστήσει τον ιμάντα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την εκκίνηση της επόμενης ειδικής και αφού διαπίστωσε πως δεν μπορεί να επισκευάσει τη βλάβη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Πολύτιμο χρόνο έχασε και ο οδηγός του δεύτερου M-Sport Ford Puma που διεκδικούσε τη νίκη. Ο νεαρός Πιέρ-Λουί Λουμπέ που εντυπωσίασε την Παρασκευή με τους χρόνους του και τερμάτισε το πρώτο σκέλος του αγλωνα στη δεύτερη θέση, είχε ένα κλατάρισμα στο εμπρός αριστερά ελαστικό στην 9η ΕΔ ‘Περιβόλι 1’ και έχασε πολύ χρόνο, μαζί και κάθε ελπίδα για τερματισμό στο βάθρο.

Η ΕΔ ‘Περιβόλι 1’ ήταν σκληρή και για τον Κάλε Ροβάνπερα. Ο πιθανότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της σεζόν είχε έξοδο και χτύπησε το πίσω αριστερό μέρος του Toyota Yaris σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ανάρτηση και να ξηλωθεί η πόρτα. Ο Φινλανδός κατάφερε να φτάσει πολύ αργά στον τερματισμό αλλά έχασε πάνω από 5 λεπτά και αβέβαιο το αν θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα.

Η Hyundai είναι η μεγάλη κερδισμένη με τις εξελίξεις της ΕΔ ‘Περιβόλι 1’. Ο Τιερί Νεβίλ έκανε τον ταχύτερο και ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας πίσω του τον Οτ Τάνακ με το δεύτερο από τα τρία Hyundai i20 N. Τρίτος ακολουθεί ο Εσαπέκα Λάπι διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της Toyota για τη νίκη.

Οι Top-10 στην κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, μετά την ‘Ε.Δ. Περιβόλι 1’.

  1. Τιερί Νεβίλ – Μάρτιν Βίνταγκε (Hyundai Shell Mobis WRT)
  2. Οτ Τάνακ – Μάρτιν Γιαρβεόγια (Hyundai Shell Mobis WRT) +18,6’’
  3. Εσαπέκα Λάπι – Γιάνε Φερμ (Toyota Gazoo Racing WRT) +22,5’’
  4. Ντάνι Σόρντο – Καντίτο Καρέρα (Hyundai Shell Mobis WRT) +34,4’’
  5. Έλφιν Έβανς – Σκοτ Μάρτιν (Toyota Gazoo Racing WRT) +49,8’’
  6. Γκας Γκρίνσμιθ - Γιόνας Άντερσον (M-Sport Ford WRT) +54,2’’
  7. Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ (M-Sport Ford WRT) +1’ 14,6’’
  8. Τακαμότο Κατσούτα – Άαρον Τζόνστον (Toyota Gazoo Racing WRT N.G.) +2’ 47,2’’
  9. Κρεγκ Μπριν - Πολ Ναγκλ (M-Sport Ford WRT) +2’ 50,6’’
  10. Εμίλ Λίντχολμ – Ρίτα Χαμαλάινεν (TOKSPORT WRT 2 / Skoda Fabia Evo) +3’ 35,2’’

Στους Έλληνες η σειρά παραμένει ως είχε, με τον Τσουλόφτα στην 16η θέση, τον Αθανασούλα να έχει ανεβεί στην 18η και τον Καρέλλη στην 25η θέση της γενικής κατάταξης.

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC ΤΙΕΡΙ ΝΕΒΙΛ HYUNDAI MOTORSPORT HYUNDAI I20 HYUNDAI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ