ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι πρώτες εντυπώσεις των πληρωμάτων από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι πρώτες εντυπώσεις των πληρωμάτων από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα
Αναγνωρίσεις Ειδικών Διαδρομών ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Τι δηλώνουν για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 τα πληρώματα που πραγματοποιούν τις προκαθορισμένες Αναγνωρίσεις στις διαδρομές του αγώνα έτσι ώστε να προετοιμάσουν τις σημειώσεις τους.

Δύο μέρες έμειναν για τη μεγάλη γιορτή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022! Το Service Park στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχει πάρει την τελική του μορφή, τα αγωνιστικά έχουν πάρει τη θέση τους, και πλέον απομένει ελάχιστος χρόνος πριν από την έναρξη του αγώνα, με τη φαντασμαγορική Υπερειδική EKO Super Special Stage στο ΟΑΚΑ.

Την ώρα που οι μηχανικοί και οι άνθρωποι των ομάδων εργάζονται πυρετωδώς στην πόλη της Λαμίας, τα πληρώματα οργώνουν την ελληνική ύπαιθρο πραγματοποιώντας τις προκαθορισμένες Αναγνωρίσεις και προετοιμάζοντας τις σημειώσεις τους.

Μια ιδιαίτερα σημαντική και «λεπτή» διαδικασία, που κάνει την ουσιαστική διαφορά για τον απόλυτο χρόνο στις ειδικές διαδρομές. Ήδη, λοιπόν, οι συμμετέχοντες έχουν πάρει μια πρώτη γεύση από τον αγώνα και τις επιφάνειες όπου θα αγωνιστούν τις επόμενες μέρες. Ας δούμε τι δήλωσαν σχετικά.

Εργοστασιακά πληρώματα (Rally1)

 • #69 Κάλε Ροβάνπερα – Γιόνε Χάλτουνεν (Toyota Gazoo Racing WRT)

«Όλα δείχνουν καλά έως τώρα. Οι συνθήκες είναι καλές, αν και κάποια σημεία είναι πιο σκληρά σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει τόσο πολλά κομμάτια με μπόσικο χώμα, αλλά υπάρχουν αρκετές φυτευτές πέτρες. Σίγουρα, με δεδομένη τη μορφολογία των ειδικών της Παρασκευής, η θέση οδήγησης που έχουμε δε θα μας βοηθήσει».

 • #8 Οτ Τάνακ – Μάρτιν Γιαρβεόγια (Hyundai Shell Mobis WRT)

«Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει λίγη λάσπη σε κάποια σημεία, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό. Όλα δείχνουν καλά».

 • #11 Τιερί Νεβίλ – Μάρτιν Βίνταγκε (Hyundai Shell Mobis WRT)

«Ο αγώνας περιλαμβάνει μία σειρά από μαλακά και σκληρά κομμάτια, με γρήγορα και στενά τμήματα, αλλά και με χαμηλές ταχύτητες. Ουσιαστικά, έχει λίγο από όλα! Αυτό που ελπίζω είναι να είναι στεγνές οι επιφάνειες και να μη βρέξει, κάτι που θα μας βοηθήσει με τη σειρά εκκίνησης που έχουμε την πρώτη μέρα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σίγουρα, η σειρά εκκίνησης θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο την Παρασκευή».

 • #33 Έλφυν Έβανς – Σκοτ Μάρτιν (Toyota Gazoo Racing WRT)

«Λόγω της βροχής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο αγώνας περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα! Όμως, θεωρώ ότι η κατάσταση του δρόμου θα είναι τελείως διαφορετική τις ημέρες του αγώνα. Σε κάποια σημεία είναι πιο σκληρός από πέρυσι, αλλά όχι παντού. Είναι σχεδόν σε παρόμοια κατάσταση με το 2021».

 • #18 Τακαμότο Κατσούτα – Άαρον Τζόνστον (Toyota Gazoo Racing WRT New Generation)

«Σίγουρα, ο αγώνας είναι πιο σκληρός σε σχέση με πέρυσι. Έχει αρκετές διάσπαρτες πέτρες στο δρόμο. Εγώ πέρυσι έκανα μόνο τις Αναγνωρίσεις του αγώνα, και ουσιαστικά είναι καινούργιος για μένα».

 • #4 Εσαπέκα Λάπι – Γιάνε Φερμ (Toyota Gazoo Racing WRT)

«Ο αγώνας δεν είναι τόσο σκληρός όσο περίμενα. Οι συνθήκες είναι καλύτερες από ό,τι θυμάμαι σε σχέση με την τελευταία φορά που συμμετείχα. Απλώς ελπίζω οι ειδικές να στεγνώσουν, διότι αν έχει λάσπη δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό! Δεν περιμένουμε να βρέξει, αλλά σε κάποια σημεία που δε βλέπει ο ήλιος δεν μπορείς να ξέρεις αν θα έχει στεγνώσει ή θα υπάρχει ακόμη λάσπη. Θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα, για να διακριθείς χρειάζεται και η τύχη για να μη σπάσεις το αυτοκίνητο ή να έχεις ένα κλατάρισμα».

 • #19 Σεμπάστιαν Λεμπ - Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)

«Δε μου είναι τόσο εύκολο, αφού σχεδόν όλες οι ειδικές είναι καινούργιες για μένα. Απαιτεί σκληρή δουλειά για να φτιάξουμε τις σημειώσεις με την ακρίβεια που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικές είναι πολύ ωραίες και με μεγάλο οδηγικό ενδιαφέρον. Πάντως, δεν είναι τόσο σκληρές οι επιφάνειες όσο θυμάμαι στο παρελθόν, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο έχουν βελτιωθεί τα αυτοκίνητα από τότε. Ειδικά στον τομέα της ανάρτησης, και θεωρώ ότι δε θα έχουν πρόβλημα τα αυτοκίνητά μας».

 • #6 Ντάνι Σόρντο – Καντίτο Καρέρα (Hyundai Shell Mobis WRT)

«Θα έλεγα ότι όλες οι ειδικές έχουν σχεδόν διαφορετική επιφάνεια! Κάποιες έχουν αρκετές πέτρες, ενώ άλλες γλιστράνε περισσότερο ή έχουν σημεία με λάσπη. Σίγουρα, ο αγώνας είναι αρκετά απαιτητικός και δεν είναι πιο σκληρός σε σχέση με πέρυσι».

 • #7 Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ (M-Sport Ford WRT)

«Σίγουρα χρειάζεται να έχεις πολύ καλές σημειώσεις. Ελπίζω να μη βρέξει, διότι θα αυξηθεί σημαντικά ο βαθμός δυσκολίας. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε στον αγώνα».

Πληρώματα WRC2/Rally2

 • #20 Αντρέας Μίλελσεν – Τορστέιν Έρικσεν (Skoda Fabia Evo Rally2)

«Οι συνθήκες είναι καλές, αν και έχει περισσότερο νερό σε κάποια σημεία από ό,τι περίμενα. Όμως θεωρώ ότι θα έχουν στεγνώσει μέχρι το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό νέων και παλιών ειδικών διαδρομών, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η κατηγορία μας θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Εμείς σημειώσαμε ένα καλό αποτέλεσμα πέρυσι, και σίγουρα θα θέλαμε να το επαναλάβουμε».

 • #21 Γιόχαν Ρόσελ – Βαλεντίν Σαρόντ (Citroen C3 Rally2)

«Μου αρέσουν πολύ οι ειδικές διαδρομές. Αλλά πιστεύω ότι οι συνθήκες θα είναι δύσκολες για ανθρώπους και μηχανές. Η πρώτη μέρα είναι ουσιαστικά στεγνή, αλλά τη δεύτερη μέρα έχει πολλά σημεία με χαμηλό δείκτη πρόσφυσης. Αν σημειώσουμε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ, θα είναι πολύ σημαντικό για το Πρωτάθλημα».

 • #22 Τίμου Σούνινεν – Μίκο Μάρκουλα (Hyundai i20 N Rally2)

«Οι ειδικές διαδρομές είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, και σίγουρα αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τον οδηγό. Είναι εξαιρετικά τεχνικές, αλλά σκληρές. Πρέπει να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε ταχύτητα και αξιοπιστία, αποφεύγοντας τα κλαταρίσματα αλλά και τα προβλήματα στο αυτοκίνητο».

 • #26 Κρίστοφερ Ίνγκραμ – Κρεγκ Ντριού (Skoda Fabia Evo Rally2)

«Είναι απίστευτο! Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες της χρονιάς και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σε κάποια σημεία έχει λάσπη, αλλά πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή οι ειδικές θα έχουν στεγνώσει».

 • #28 Γκέοργκ Λίναμε – Τζέιμς Μόργκαν (Volkswagen Polo GTI Rally2)

«Οι ειδικές διαδρομές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Υπάρχουν κάποια σκληρά και δύσκολα κομμάτια, αλλά όχι τόσο σκληρά όσο περίμενα».

Ελληνικά πληρώματα

 • #47 Γιώργος Κεχαγιάς - Δημήτρης Σαΐνης (Skoda Fabia Evo Rally2)

«Οι ειδικές είναι ωραίες. Εκτός από λίγα κομμάτια με λάσπη, όλα είναι καλά. Και αυτές του Λουτρακίου είναι σε καλή κατάσταση και θα έλεγα πως γενικότερα είναι καλύτερα από πέρυσι».

 • #49 Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2)

«Θεωρώ ότι ο αγώνας είναι λίγο πιο σκληρός από πέρσι, αλλά η βροχή βελτίωσε την κατάσταση. Ο Ταρζάν και το Περιβόλι βοηθήθηκαν από τη βροχόπτωση. Οι ειδικές του Λουτρακίου είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το Χαρβάτι, αν και είναι σκληρό, πιστεύω ότι, από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, δε θα έχουμε πρόβλημα».

 • #50 Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Ρος Γουίτοκ (Volkswagen Polo GTI Rally2)

«Ο αγώνας είναι πιο δύσκολος από πέρυσι. Έχει αρκετή λάσπη σε σημεία, και ελπίζω να στεγνώσει μέχρι τον αγώνα. Η ιδιαιτερότητα είναι πως απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση με τα ελαστικά. Τα υβριδικά Rally1 βγάζουν πολλές πέτρες στο δρόμο, κάτι που θα δυσκολεύει το έργο όσων ακολουθούμε. Θέλει προσοχή για διαχείριση των ελαστικών, αλλά και να αποφύγεις τα κλαταρίσματα».

 • #52 Μάνος Στεφανής / Κώστας Στεφανής (Hyundai i20 N Rally2)

«Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αν σταματήσει η βροχή, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολη εξίσωση. Σήμερα, μόνο στα σκιερά σημεία κρατάει λάσπη. Οι ειδικές του Λουτρακίου είναι καθαρές, ενώ η Λιβαδειά είχε κάποια γλιστερά σημεία στα τελειώματα. Ο αγώνας είναι ωραίος, δύσκολος, όπως περιμένεις από ένα Ακρόπολις».

 • #54 Θέμης Χαλκιάς / Ανδρέας Βίγκος (Skoda Fabia Evo Rally2)

«Η βροχόπτωση βελτίωσε τις ειδικές! Βέβαια, σε κάποια σημεία που δεν περνάει ο ήλιος, υπάρχει ακόμη λάσπη, αλλά σίγουρα όχι στο βαθμό που θα περίμενε κανείς με τα δεδομένα της βροχής που έριξε. Γενικά, οι ειδικές διαδρομές είναι σε καλή κατάσταση».

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC RALLY ACROPOLIS 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ