ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα του Σαββάτου

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα του Σαββάτου
M-Sport Ford Puma Rally1 M-SPORT FORD WRT / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΚΟΥΤΗΣ

Δείτε τις 6 ειδικές διαδρομές της τρίτης μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με αναλυτικό ωράριο, χάρτες, οδηγίες πρόσβασης και πλοήγησης.

Η τρίτη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές: τον «Πύργο», το "Περιβόλι" και τον "Ταρζάν". Η τελευταία θα μεταδοθεί, και τις δύο φορές, σε ζωντανή μετάδοση.

Δείτε αναλυτικά τις ειδικές της ημέρας και τις οδηγίες για τις προσβάσεις σε αυτές.

Κατεβάστε εδώ τους Google Earth χάρτες

* Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Google Earth για να ανοίξετε τα παραπάνω αρχεία

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΕΔ 8 & 11, ΠΥΡΓΟΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα του Σαββάτου
ΕΔ 8 & 11, ΠΥΡΓΟΣ ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
  • Μήκος: 33,20 χλμ.
  • Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ 8 05:30, ΕΔ 11 11:30
  • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 8 08:33, ΕΔ 11 14:33

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η μεγαλύτερη ε.δ. του αγώνα. Ξεκινάει λίγο μετά την έξοδο του χωριού Πύργος με σχετικά στενό, αλλά καλό κομμάτι, για 12 χλμ. Συνεχίζει σε σχετικά φαρδύ δρόμο και διασχίζει το χωριό Δάφνη. Από εκεί ξεκινάει ένα ιδιαίτερα στενό κομμάτι, γρήγορο στην αρχή και αρκετά κλειστό προς το τέλος, με μήκος περίπου 6 χλμ. μέχρι το χωριό Ανατολή. Από εκεί και για περίπου 10 χλμ., είναι πολύ γρήγορη και ιδιαίτερα απολαυστική για τα πληρώματα. Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ολόκληρου του αγώνα για τους συμμετέχοντες.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται στο παρακάτω κείμενο δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

1 (S+H): Ερχόμενοι από τη Λαμία μέσω Υπάτης διασχίζετε την Καστανιά και στην έξοδό της ακολουθείτε τον ασφάλτινο δρόμο για Νεοχώρι. Στην έξοδο του χωριού με κατεύθυνση προς Μαυρολιθάρι ακολουθήστε τον χωμάτινο δρόμο. Μετά από 2,80 χλμ., στη διασταύρωση στρίψτε αριστερά και συνεχίστε για άλλα 6,35 χλμ. για να φτάσετε στο 9,26 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2 (S): Μέσω Παύλιανης-Πυρών Ηρακλέους φτάνετε στο Μαυρολιθάρι. Στην έξοδο του χωριού, όπου ανηφορικός δρόμος δεξιά, μηδενίζετε και συνεχίζετε στον κεντρικό δρόμο. Σε 1,90 χλμ. φτάνετε στην πινακίδα εισόδου στο χωριό «Καστριώτισσα» το οποίο και διασχίζετε. Σε 5,38 χλμ. παρκάρετε στο δρόμο και περπατώντας για 390 μ. στο χωματόδρομο που βρίσκεται δεξιά, φτάνετε στο 12,06 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

INFO: Αυτός ο χωματόδρομος, όπως και ο ασφάλτινος δρόμος αριστερά, αποτελούν έξοδο διαφυγής ασθενοφόρου. Παρακαλούμε παρκάρετε μόνο στη μία πλευρά του δρόμου ή μετά τη διασταύρωση που οδηγεί στην ε.δ..

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

3 (H): Πριν την είσοδο του χωριού «Μάρμαρα», στην πινακίδα «Προς Πέρα Συνοικία», ακολουθείτε το δρόμο όλο δεξιά. Αφού περάσετε την πρώτη διασταύρωση, σε 240 μ. αφήνετε ένα δρόμο δεξιά και σε άλλα 300 μ. στρίβετε δεξιά. Συνεχίζοντας σε πολύ στενό δρόμο, μετά από 1,20 χλμ. φτάνετε στο Flying της ειδικής διαδρομής (παρκάρετε στον δρόμο από τον οποίο φτάσατε). Προσοχή: Καθώς δεν υπάρχει χώρος για μανούβρα, θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η ειδική διαδρομή και να περάσει το ουραγό αυτοκίνητο για να φύγετε, με κατεύθυνση το χωριό Μάρμαρα.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

ΕΔ 9 & 12, ΠΕΡΙΒΟΛΙ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα του Σαββάτου
ΕΔ 9 & 12, ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
  • Μήκος: 17,42 χλμ.
  • Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ 9 06:31, ΕΔ 12 12:31
  • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 9 09:34, ΕΔ 12 15:34

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ξεκινάει με ένα κομμάτι 7,0 χλμ. που σε περίπτωση βροχής θα δυσκολέψει τα πληρώματα (μέσα στα δέντρα, με ελάχιστη ορατότητα και καθόλου χώρο για θεατές). Ακολουθούν περίπου 2,50 χλμ. με πολλή φυτευτή πέτρα, ενώ από εκεί και μέχρι τον τερματισμό, το οδόστρωμα είναι στρωτό.

INFO: Η συγκεκριμένη ειδική διαδρομή δεν προσφέρεται για παρακολούθηση. Πολύ δύσκολη πρόσβαση τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό, με ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση στα πρώτα 8 χιλιόμετρα.

ΕΔ 10-13, ΤΑΡΖΑΝ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι Ειδικές Διαδρομές και το πρόγραμμα του Σαββάτου
ΕΔ 10-13, ΤΑΡΖΑΝ ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
  • Μήκος: 23,37 χλμ.
  • Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: ΕΔ 10 08:02, ΕΔ 13 14:02
  • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 10 11:08, ΕΔ 13 17:08

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η επιστροφή της ειδικής διαδρομής «Ταρζάν» πέρυσι «αγκαλιάστηκε» από τους θεατές. Τα πρώτα, περίπου δέκα κατηφορικά χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός. Mετά τη διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το γνωστό λιθόστρωτο του Ταρζάν, που ταλαιπωρεί αναρτήσεις και λάστιχα. Ο τερματισμός είναι λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται στο παρακάτω κείμενο δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  • S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • Μ= Medium= SUV
  • H= Hard= 4x4 ή Enduro

1a (M): Από το χωριό Ροβολιάρι φτάνετε 400 μέτρα πριν από το 14,81 χλμ. της ε.δ.. Ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας και των κριτών και παρκάρετε το όχημά σας στις ενδεδειγμένες θέσεις πάρκινγκ. Ο δρόμος αυτός είναι διαφυγή ασθενοφόρου. Πιθανό μπλοκάρισμά του ενέχει κίνδυνο ακύρωσης της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

1b (S): Από την είσοδο του χωριού Ρεντίνα (όπου αεροπλάνο) συνεχίζετε προς το χωριό. Σε 1,64 χλμ. φτάνετε στην πλατεία (δεξιά καφενείο) και στρίβετε αριστερά. Σε 480 μ., όπου πινακίδα Stop, στη διχάλα ακολουθείτε το δρόμο δεξιά. Σε 6,40 χλμ., στη διχάλα (πινακίδα «Μονή Ρεντίνας» στα δεξιά) συνεχίζετε στον αριστερό δρόμο. Σε 1,90 χλμ. (πινακίδα «Δήμος Σοφάδων Όρια Ρεντίνας») συνεχίζετε ευθεία. Σε 2,91 χλμ. η ΕΛ.ΑΣ. θα διακόπτει την κυκλοφορία. Παρκάρετε και σε 440 μ. φτάνετε στο 14,81 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2 (Μ): Μηδενίζετε στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι. Σε 25,51 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 600 μ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ. στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 μ. στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 χλμ.. Σε 450 μ. στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 μ. όλο δεξιά. Σε 680 μ. στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 μ. η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 850 μ. στο τρίχαλο ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο και σε 3,90 χλμ. (μικρό σπίτι δεξιά) στρίβετε δεξιά. Σε 5,78 χλμ. φτάνετε στο 19,64 της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

3 (M): Μηδενίζετε στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι. Σε 25,51 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 600 μ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ. στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 μ. στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 χλμ.. Σε 450 μ. στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 μ. όλο δεξιά.

Σε 680 μ. στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 μ. η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 4,25 χλμ., στρίβετε δεξιά στον «λευκό» τσιμεντόδρομο. Σε 960 μ. στρίβετε πίσω δεξιά και σε 180 μ., πάνω σε δεξιά στροφή, στρίβετε αριστερά. Σε 4,77 χλμ. φτάνετε στο 22.33 χλμ. της ε.δ..

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC RALLY ACROPOLIS 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ