SUPERLEAGUE FORMULA

Δύο φορές στο βάθρο ο Ολυμπιακός

Δύο φορές στο βάθρο ο Ολυμπιακός

Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το τριήμερο στην πίστα Ζόλντερ του Βελγίου για τον Ολυμπιακό. Μετά την κατάκτηση της πρώτης φετινής pole position και τη νίκη στον πρώτο αγώνα, οι "ερυθρόλευκοι" τερμάτισαν δεύτεροι στο σούπερ τελικό, ανεβαίνοντας δύο φορές στο βάθρο σε μία ημέρα.

Στη βέλγικη πίστα ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του. Αρχικά, ο Κρις Βαν ντερ Ντριφτ κέρδισε την πρώτη pole position για φέτος. Συνέχισε με την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα, πέρασε στο μεγάλο τελικό και φεύγει, έχοντας βάλει στις αποσκευές του δύο πολύ σημαντικά βάθρα.

Στο δεύτερο αγώνα ο πιλότος από τη Νέα Ζηλανδία (έχει ολλανδική υπηκοότητα) έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να περάσει στο σούπερ τελικό, εκκινώντας από την τελευταία θέση (λόγω των κανονισμών).

Ο Βαν ντερ Ντριφτ, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τo γρήγορo pit stop που είχε και να κερδίσει γρήγορα δύο θέσεις, ενώ οι εγκαταλείψεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της κούρσα τον έφεραν όγδοο.

Την νίκη πέτυχε ο Ζούλιαν Ζους της Ρόμα, ο οποίος είχε αποσπάσει την πρωτοπορία από τον Ντάνκαν Τάπι της Φλαμένγκο κατά την έξοδό του από τα pits μετά την εκτέλεση του pit stop του. Ο Τάπι κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ ο Τρίσταν Κόμεντι της Γαλατάσαραϊ συμπλήρωσε το βάθρο της δεύτερης κούρσας.

Ώρα τελικού και φυσικά βάθρου

Το εισιτήριο για την τελική φάση είχε εξασφαλιστεί και πλέον ο πιλότος του ερυθρόλευκου μονοθέσιου έπρεπε να δείξει τα δόντια του στους αντιπάλους του, οι οποίοι ήταν: Άντερλεχτ, Ρόμα, Μίλαν, Γαλατασαράι και Βασιλεία.

Ο αγώνας ξεκίνησε αρνητικά για τον Πειραϊκό σύλλογο, με τον Βαν Ντερ Ντριφτ να τοποθετείται λανθασμένα πιο μπροστά από την γραμμή εκκίνησης και να χάνει την πρωτοπορία από τον Ριγκόν της Άντερλεχτ στην πρώτη στροφή αμέσως μετά την εκκίνηση, όταν ο Ιταλός τον προσπέρασε από την εσωτερική για να βρεθεί να οδηγεί την κούρσα.

Ο Ντάβιντε Ριγκόν αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του Σαββατοκύριακου και αποδέκτης του επάθλου των 100.000€. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, το οποίο προσέφερε στην αγωνιστική ομάδα το έπαθλο των 75.000€, ενώ την τρίτη θέση και το έπαθλο των 50.000€ πήρε ο Ζούλιαν Ζους της Ρόμα.

O Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ δήλωσε μετά τον αγώνα: "Στον Μεγάλο Τελικό ήμουν κάπως επιφυλακτικός και ο Ντάβιντε βγήκε ακριβώς από την εσωτερική. Ήμασταν τα δυο ταχύτερα μονοθέσια του Σαββατοκύριακου, οπότε δεν είχα την δυνατότητα να τον προσπεράσω. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να εξασφαλίσω τόσους βαθμούς για την ομάδα του Ολυμπιακού, γιατί αυτός ήταν ο στόχος. Τώρα στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στον επόμενο γύρο που θα διεξαχθεί στο Brands Hatch, όπου έχω ξανατρέξει στο παρελθόν και το οποίο μου αρέσει πολύ".

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ