MOTORSPORTS

Χαμός από το τρολάρισμα της F1: Γιατί αναφέρει ως Πιάστρι-Λεκλέρ τον Αυστραλό οδηγό της McLaren

McLaren Media Centre
Oscar Piastri, McLaren F1 Team, arrives in the paddock MCLAREN MEDIA CENTRE

Η Formula 1 ανέφερε τον Όσκαρ Πιάστρι ως “Όσκαρ Πιάστρι-Λεκλέρ” στους τηλεοπτικούς πίνακες των αποτελεσμάτων της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP του Μονακό, αλλά δεν πρόκειται για λάθος: διαβάστε την ιστορία ενός αστείου του Αυστραλού με τον Σαρλ Λεκλέρ - που τώρα συνέχισε το ίδιο το σπορ.

Το τρολάρισμα αυτό της επίσημης Formula 1, που είναι πρωτόγνωρο για το σπορ, έχει τις ρίζες του σε μια χιουμοριστική συνομιλία που αντάλλαξαν πριν από λίγες ημέρες στο Instagram ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Όσκαρ Πιάστρι.

Πριν το GP του Μονακό, αυτού του τριημέρου, ο Πιάστρι έγραψε στο Twitter/X πως “ψάχνω στο οικογενειακό μου δέντρο για ίχνη από ρίζες από το Μονακό”. Αυτό, με τη σειρά του, αποτελεί συνέχεια δύο άλλων tweets του Αυστραλού, πριν από τα GP της Σαγκάης και της Ίμολα, που έγραψε ότι έχει προγόνους από την Κίνα και την Ιταλία, για να αστειευτεί ότι αυτά τα δύο GP ήταν, κατά κάποιο τρόπο, “αγώνες της πατρίδας του”.

Όμως, ο Λεκλέρ που όντως κατάγεται από το Μονακό, απάντησε γρήγορα στο τελευταίο tweet του Πιάστρι, γράφοντας “θα μπορούσα να σε υιοθετήσω, αν χρειαστεί”.

Και ο Αυστραλός ανταπάντησε σε αυτό “μπορείτε να με αποκαλείτε Όσκαρ Τζακ Πιάστρι-Λεκλέρ. Θέλω να γνωρίσω τον νέο μου αδερφό Λίο την Πέμπτη, αν μπορείτε να περάσετε από τη McLaren”. Ο Λίο, παρεμπιπτόντως, είναι ένα κουταβάκι που απέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες η σύντροφος του Σαρλ Λεκλέρ.

Και τώρα, στους επίσημους πίνακες των πρώτων δοκιμών στο Μονακό, η Formula 1 έδωσε συνέχεια στο αστείο, αναγράφοντας έτσι τον νεαρό Αυστραλό ως Πιάστρι-Λεκλέρ. Κι απομένει να δούμε αν θα το συνεχίσει και το υπόλοιπο τριήμερο στο πριγκιπάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ