MOTOGP

BMW M2 CS Racing: το νέο Safety Car του MotoGP 2022

BMW
BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car 2022

Οι Βαυαροί επέλεξαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο από τη γκάμα της BMW M Motorsport ως το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP, γιορτάζοντας έτσι την 50ή επέτειο των BMW M.

Το 2022 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη BMW M GmbH, καθώς γιορτάζει τα 50 χρόνια της. Η BMW M2 CS Racing τιμά αυτή την ξεχωριστή επέτειο με την ένταξή της στο στόλο Αυτοκινήτων Ασφαλείας του MotoGP. Θα ηγείται του στόλου αυτοκινήτων ασφαλείας BMW M για τη σεζόν του 2022, που ξεκινά στις 6 Μαρτίου με το Grand Prix του Κατάρ, όντας το πρώτο καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται ως lead car στο πρωτάθλημα.

BMW
BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car 2022

Η BMW M2 CS Racing αποτελεί τμήμα της εκτενούς γκάμας αγωνιστικών αυτοκινήτων της BMW M Motorsport και έχει σημειώσει επιτυχίες σε διάφορα πρωταθλήματα. Υπάρχουν μάλιστα αρκετά διεθνή και εθνικά κύπελλα αγώνων ενιαίου τύπου με το συγκεκριμένο αγωνιστικό.

Εκτός από τον κινητήρα που αποδίδει έως 450 ίππους (ανάλογα με την έκδοση), η M2 CS Racing διαθέτει επίσης βοηθήματα ειδικά σχεδιασμένα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως ABS και DSC, ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με προ-φόρτιση και ανεξάρτητη ψύξη, καθώς και ειδικά κατασκευασμένα διαφορικά και οροφή από ανθρακόνημα.

BMW
BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car 2022

Για το ρόλο της ως Safety Car του MotoGP, η BMW M2 CS Racing έχει δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις, όπως η προσθήκη κατάλληλων συστημάτων φωτισμού στην οροφή και στο εμπρός τμήμα. Τα χρώματα της παραπέμπουν στην 50ή επέτειο και βασίζονται στο επετειακό λογότυπο της BMW M GmbH. Θυμίζουμε πως η BMW M είναι εταίρος του MotoGP από το 1999.

Τον στόλο οχημάτων της BMW M για τη σεζόν του 2022 στο MotoGP™ ολοκληρώνουν τα:

  • BMW M3 Competition,
  • BMW M4 Competition,
  • BMW M5 CS,
  • BMW M8 Competition Gran Coupé,
  • BMW X5 M Competition (Medical Car),
  • BMW M 1000 RR (Safety Bikes).
BMW
BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car 2022

Τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50 θα αναλάβει χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE, την ηλεκτρική κατηγορία που υποστηρίζει το πρόγραμμα αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

TAGS MOTOGP BMW
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ