FORMULA 1

Beyond the Visible: Ο ρόλος των logistics που επιτρέπει στην Formula 1 να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Beyond the Visible: Ο ρόλος των logistics που επιτρέπει στην Formula 1 να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
Beyond the Visible - Logistics ALFA ROMEO F1 TEAM ORLEN

Από τη μεταφορά ανθρώπων και μονοθεσίων μέχρι την κατασκευή των εντυπωσιακών motorhomes: το νέο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ της Alfa Romeo F1 Team ORLEN ρίχνει φως στην εντυπωσιακή οργάνωση των logistics στην Formula 1.

Όταν δίνεται η εκκίνηση σε ένα Γκραν Πρι της Formula 1 και το κοινό απολαμβάνει τις μάχες των οδηγών, εκατοντάδες επαγγελματίες έχουν φροντίσει νωρίτερα ώστε όλες οι μεταφορές και οι διαδικασίες να έχουν εκτελεστεί με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Μια από τις πλέον κρίσιμες, αλλά και αφανείς δραστηριότητες στον κόσμο της Formula 1, αυτής των logistics, είναι το θέμα στο τρίτο από τα συνολικά πέντε επεισόδια του ντοκιμαντέρ “Beyond the Visible” της Alfa Romeo F1 Team ORLEN.

Σε αυτό το επεισόδιο, που βρίσκεται ήδη στον αέρα και έχει τίτλο “The Hidden Backbon” (Η κρυμμένη ραχοκοκαλιά), η σειρά μεταφέρει το κοινό στις εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται ώστε οι ομάδες να μπορούν να μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες των δοκιμών και των αγώνων. Η ακρίβεια και ο απόλυτος συντονισμός είναι απαραίτητος, έτσι ώστε τα εκατοντάδες μέλη της ομάδας, ο ευαίσθητος εξοπλισμός, αλλά ακόμα και τα motorhomes που αποτελούν τη βάση της ομάδας και συναρμολογούνται/αποσυναρμολογούνται σε κάθε αγώνα, να μεταφερθούν με ταχύτητα και ασφάλεια.

Την ευθύνη για αυτό το εγχείρημα έχει μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων ανθρώπων που δουλεύουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς ώστε να διασφαλίσουν ότι τα πάντα θα μεταφερθούν σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλάνο. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας, της δυσκολίας, αλλά και του κόστους που αφορούν στα logistics μια ομάδας της Formula 1, είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου προϋπολογισμού, το 15% αξιοποιείται στο σχεδιασμό, διαχείριση και εκτέλεση των μεταφορών.

Μόνο τη σεζόν 2022, η Alfa Romeo F1 Team ORLEN μετέφερε περίπου:

  • 230 τόνους με πλοία,
  • 40 τόνους με αεροπλάνα
  • ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες με φορτηγά όπου ήταν εφικτή η μεταφορά μέσω του οδικού δικτύου,
  • σχεδόν 100 μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών, των μηχανικών, του ιατρικού προσωπικού,

στους 22 αγώνες του πρωταθλήματος. Ο προγραμματισμός των μεταφορών που θα χρειαστούν σε μια αγωνιστική χρονιά σε ποσοστό 90% πραγματοποιείται μέχρι το Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της σεζόν το προσωπικό να εστιάζει στη σωστή εκτέλεση του πλάνου.

Πρωταρχικός στόχος της σειρά “Beyond the Visible” είναι να φέρει στο προσκήνιο τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Formula 1. Δείτε το τρίο επεισόδιο της σειράς “Beyond the Visible”, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του παρακάτω συνδέσμου στο YouTube:

TAGS FORMULA 1 ALFA ROMEO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ