SUPERLEAGUE FORMULA

Αξιομνημόνευτη η πορεία του ΟΣΦΠ

Αξιομνημόνευτη η πορεία του ΟΣΦΠ

Το τρίτο πρωτάθλημα της Superleague Formula ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να μένει με την γλυκόπικρη γεύση που του αφήνει η 4η θέση. Το Sport24.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές του ερυθρόλευκου μονοθέσιου.

Ο Ολυμπιακός πήγαινε... τρένο στο πρωτάθλημα της SLF, έχοντας στο τιμόνι του τον εκπληκτικό Ολλανδό, Κρις φαν Ντερ Ντριφτ. Ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του, όμως, στο Brands Hats, έκανε την ελληνική ομάδα να έχει σκαμπανευάσματα στην απόδοσή της - γεγονός που της στοίχισε την πρώτη θέση.

Το Sport24.gr κάνει flash back και θυμάται όλα τα αποτελέσματα που της συγκλονιστικής πορείας των "ερυθρόλευκων":

Σίλβερστοουν: Ονειρική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό, με τον τότε άγνωστό μας Ντριφτ να ανεβαίνει στο βάθρο δύο φορές και να παίρνει την 3η θέση στο μεγάλο τελικό, βάζοντας στα ταμεία της ομάδας 50.000 ευρώ.

Άσεν: Στο 2ο αγώνα του προγράμματος ο Ντριφτ έφτασε στην πρώτη του νίκη στον θεσμό, μπροστά στους συμπατριώτες του.

Μανί-Κουρ: Ξεκίνησε από την 3η θέση και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για τρίτη συνεχόμενη φορά στον πρώτο αγώνα - παρά την επαφή που είχε με τον Μαξ Βίσελ της Βασιλείας (αδερφική ομάδα του Ολυμπιακού στη SLF).

Χαράμα: Στην Ισπανία ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (και τα 100.000) σε μεγάλο τελικό, ενώ στην πρώτη κούρσα είχε πάρει την 3η θέση.

Νίρμπουργκρινγκ: Στην "πράσινη κόλαση", ο Ολυμπιακός, είχε ανάλογη πορεία με αυτήν της Ισπανία, με τον Ντριφτ να κατακτά την 3η θέση στον πρώτο αγώνα και να παίρνει τελικά θριαμβευτικά τη νίκη στο μεγάλο τελικό.

Ζόλντερ: Ο Κρις Βαν ντερ Ντριφτ κέρδισε την πρώτη pole position. Συνέχισε με την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα, πέρασε στο μεγάλο τελικό και έφυγε από το Βέλγιο, έχοντας βάλει στις αποσκευές του δύο πολύ σημαντικά βάθρα.

Μπραντς-Χατς: Το ατύχημα που στιγμάτισε την χρονιά συνέβη στη βρετανική πίστα. Ο Ντριφτ ήταν πίσω από το μονοθέσιο της Ρόμα, εκείνο έκοψε ταχύτητα, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να έρθει σε επαφή και το μονοθέσιό του να τυλιχθεί στις φλόγες. Ευτυχώς ο πιλότος του Ολυμπιακού γλίτωσε τα χειρότερα με κάποια κατάγματα.

Άντρια: Στην ιταλική πίστα, ο Μπεν Χάνλεϊ, αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Ντριφτ, ο οποίος ανάρρωνε στο σπίτι του στην Αγγλία. O Χάνλεϊ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στο ιταλικό σιρκουί της Adria, πετυχαίνοντας δυο βάθρα και κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 50.000€ μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον Μεγάλο Τελικό του Grand Prix.

Πορτιμάο: Ακόμα μία αλλαγή στους πιλότους. Ο Νιλ Γιάνι είναι ο νέος πιλότος, αλλά κατάφερε να συνεχίσει στις επιτυχίες και να πάρει μία ακόμα νίκη στη δεύτερη κούρσα.

Όρντος: Στην Κίνα επέστρεψε ο Χάνλεϊ, στο ερυθρόλευκο μονοθέσιο. Ο νεαρός πιλότος πήρε την pole position, κατάφερε να φτάσει στη νίκη στον πρώτο αγώνα αλλά το ατύχημα στο μεγάλο τελικό με τη Βασιλεία... χάλασε τα πράγματα.

Πεκίνο: Τα μηχανικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στον Χάνλεϊ να καταφέρει κάτι αξιόλογο και έτσι ο Ολυμπιακός περιορίστηκε στην 9η θέση.

Ναβάρα: Στην πίστα της Παμπλόνα, η ελληνική ομάδα ήθελε να φτάσει στον τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Το φτωχό αποτέλεσμα των κατατακτήριων έβαλε από νωρίς τέλος στις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού για τον τίτλο.

Όμως, το αφεντικό της GU Racing, Γκούντερ Ουίτμαϊερ. εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός του χρόνου θα τα πάει περίφημα, κατακτώντας τον πολυπόθητο τίτλο.

" Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την σεζόν. Το μονοθέσιο του Ολυμπιακού ήταν το πιο επιτυχημένο του Πρωταθλήματος. 6 νίκες, τρεις φορές 2η θέση και πέντε φορές τρίτοι. 2 pole positions και 4 γρηγορότεροι χρόνοι γύρου. Τρεις διαφορετικοί οδηγοί κατάφεραν να πετύχουν νίκες με το μονοθέσιο. Αυτό μου δείχνει ότι η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και με κάνει πολύ περήφανο για όλα τα μέλη της".

Κάντε κλικ εδώ και... ξεφυλλίστε το πλούσιο άλμπουμ με τις φωτογραφίες της χρονιάς που μας πέρασε από το πρωτάθλημα της Superleague Formula.

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ