MOTORSPORTS

Aristotle Racing Team is recruiting !

Aristotle Racing Team is recruiting !
ARISTOTLE RACING TEAM

Αν είσαι φοιτητής/τρια και σε συναρπάζει ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τότε η ART είναι η ομάδα που αναζητούσες τόσο καιρό! Κάνε αίτηση και γίνε το επόμενο μέλος που θα συμβάλει στην κατασκευή του καινοτόμου μονοθεσίου ART24.

Το πλάνο για την σχεδίαση και την κατασκευή του 8ου κατά σειρά μονοθεσίου της ART έχει ήδη ξεκινήσει! Η ομάδα αναζητά νέα μέλη με πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όρεξη και καινοτόμες ιδέες προκειμένου το monocoque μονοθέσιο ART24 να πάρει σάρκα και οστά, και να τρέξει στις σπουδαιότερες πίστες του διαγωνισμού Formula Student. Αν σε ενδιαφέρει το κομμάτι της σχεδίασης και της κατασκευής, αν η φωτογραφία και τα γραφιστικά είναι το φόρτε σου, δεν έχεις πάρα να δηλώσεις συμμετοχή και να ζήσεις από κοντά την ανεπανάληπτη εμπειρία ενός διαγωνισμού Formula Student. Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι 7 Απριλίου! Μπορείς να βρεις τις δηλώσεις καθώς και όλα τα social media της ομάδας εδώ.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η Aristotle Racing Team (ART) είναι μια φοιτητική ερευνητική ομάδα που ιδρύθηκε το 2006 από μια μικρή ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχος της ομάδας είναι η σχεδίαση, η κατασκευή και η συναρμολόγηση ενός πλήρως λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου Formula.Το εκάστοτε μονοθέσιο συμμετέχει κάθε χρόνο στο μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό Formula Student, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Aristotle Racing Team is recruiting !
ARISTOTLE RACING TEAM

Μολονότι η ART ξεκίνησε μόλις με 9 μέλη, σήμερα αποτελείται από πολυάριθμους φοιτητές διαφόρων σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετράει στο ιστορικό της 7 κατασκευασμένα μονοθέσια, τα οποία μάλιστα φέρουν και σημαντικές διακρίσεις. Αυτό το διάστημα βελτιώνεται το ήδη κατασκευασμένο 7ο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας, το ART21, το οποίο και θα την οδηγήσει στον φετινό διαγωνισμό της Ολλανδίας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται ο σχεδιασμός του ART24, ενός μονοθεσίου με καινοτομίες και υψηλές προδιαγραφές. Έχοντας κερδίσει πολλές διακρίσεις, με τις πιο πρόσφατες αυτές της 1ης και της 2ης θέσης στο αγώνισμα του Skid Pad στους διαγωνισμούς της Τσεχίας και της Ιταλίας, η ART είναι έτοιμη για την φετινή αγωνιστική σεζόν. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η ομάδα κατάφερε, μέσω της συμμετοχής της στα διαγνωστικά τεστ της FSAE, να προκριθεί στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

Aristotle Racing Team is recruiting !
Aristotle Racing Team NICOLO' CAMPO / ANFIA / FORMULA SAE ITALY

Διοργάνωση Formula Student

Ο διαγωνισμός Formula Student διοργανώνεται από τη Society of Automotive Engineers (SAE), και αποτελεί μια σειρά από διεθνείς αγώνες στους οποίους λαμβάνουν μέρος φοιτητικές ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, οι οποίες χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές και προηγμένη μηχανολογική ανάλυση κατασκευάζουν ένα μονοθέσιο υψηλών επιδόσεων. Στην Aristotle Racing Team η δημιουργία ενός μονοθεσίου ακολουθεί ένα διετές πλάνο κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέλη της ασχολούνται με τη σχεδίαση, την κατασκευή, τη συναρμολόγηση, την εύρεση χορηγών καθώς και την δοκιμή του κατασκευασμένου πλέον μονοθεσίου σε αγωνιστικές πίστες, προκειμένου να εφαρμοστούν οι κατάλληλες βελτιστοποιήσεις.

Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και γίνε το επόμενο μέλος της ART! Είσαι έτοιμος/η για αυτή την εμπειρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ