FORMULA STUDENT

Aristotle Racing Team: Η πανεπιστημιακή ομάδα με το δικό της μονοθέσιο τύπου Formula

Aristotle Racing Team: Η πανεπιστημιακή ομάδα με το δικό της μονοθέσιο τύπου Formula
Η ΟΜΑΔΑ ARISTOTLE RACING TEAM ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FORMULA STUDENT ART

Αν είστε φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1, τότε πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε την Aristotle Racing Team, την φοιτητική ομάδα που κατασκευάζει το δικό της μονοθέσιο και συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Aristotle Racing Team (ART) ιδρύθηκε το 2006 από μια μικρή ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έχοντας ως στόχο τη σχεδίαση, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση ενός πλήρως λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου Formula, το οποίο συμμετέχει κάθε χρόνο στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, η ART, ξεκινώντας με μόλις 9 μέλη, έχει φτάσει σήμερα να αποτελείται από 35 φοιτητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ. Η ομάδα βελτιώνει το ήδη κατασκευασμένο, έβδομο αγωνιστικό μονοθέσιό της, που θα είναι και αυτό που θα τους οδηγήσει στους επόμενους διαγωνισμούς.

Aristotle Racing Team: Η πανεπιστημιακή ομάδα με το δικό της μονοθέσιο τύπου Formula
Η ΟΜΑΔΑ ARISTOTLE RACING TEAM ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FORMULA STUDENT ART

Έχοντας κερδίσει ήδη πολλές διακρίσεις, με τις πιο πρόσφατες αυτές της 2ης θέσης στο αγώνισμα του Business Plan και της 4ης θέσης στο αγώνισμα του Skid Pad στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, η ART είναι έτοιμη και για την φετινή αγωνιστική σεζόν.

Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της αναζητάει και βρίσκει διάφορους χορηγούς, οι οποίοι την στηρίζουν και χάρη σε αυτούς καταφέρνει να συμμετέχει κάθε χρόνο μαζί με άλλες 614 πανεπιστημιακές ομάδες στο μεγαλύτερο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student SAE.

Με το σύνθημα “Racing is ART”, η Aristotle Racing Team είναι έτοιμη για την νέα αγωνιστική σεζόν, έχοντας στελεχωθεί και από νέα μέλη, και χρειάζεται την στήριξη όλων. Μπορείτε να γνωρίσετε και να δείτε το έργο της ART στο aristotleracing.gr στα διάφορα social media της ομάδας.

Aristotle Racing Team: Η πανεπιστημιακή ομάδα με το δικό της μονοθέσιο τύπου Formula
Η ΟΜΑΔΑ ARISTOTLE RACING TEAM ΤΟΥ ΑΠΘΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FORMULA STUDENT ART

Formula Student

Ο διαγωνισμός Formula Student διοργανώνεται από τη Society of Automotive Engineers (SAE). Πρόκειται για μια σειρά από διεθνείς αγώνες, στους οποίους λαμβάνουν μέρος φοιτητικές ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές και προηγμένη μηχανολογική ανάλυση για να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο υψηλών επιδόσεων.

Οι φοιτητές κατασκευάζουν κάθε χρόνο από την αρχή ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και το δοκιμάζουν στην πίστα. Τα μέλη της ομάδας ART εργάζονται ένα ολόκληρο χρόνο, παράλληλα με το αυστηρό ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, για να σχεδιάσουν, να βρουν χορηγίες και να το κατασκευάσουν και τελικά να ανταγωνιστούν με άλλες φοιτητικές ομάδες σε διεθνές επίπεδο.

Η επίσημη αγωνιστική χρονιά της Formula Student ξεκινάει στα μέσα Μαΐου, με τον παλιότερο της διαγωνισμό στο Michigan των ΗΠΑ. Την έναρξη των ευρωπαϊκών αγώνων σηματοδοτεί ο διαγωνισμός της Formula Student στη θρυλική πίστα του Silverstone στο Northhampton της Αγγλίας.

TAGS FORMULA STUDENT ARISTOTLE RACING TEAM ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ