ARISTOTLE RACING TEAM

Aristotle Racing Team: Η ομάδα του ΑΠΘ που προκρίθηκε σε τέσσερις Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς

ARISTOTLE RACING TEAM
ARISTOTLE RACING TEAM

Η φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία κατασκευάζει το δικό της μονοθέσιο, κατάφερε να προκριθεί σε τέσσερις Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς.

Στις 28 Ιανουαρίου η Aristotle Racing Team κλήθηκε να ανταγωνιστεί άλλες 614 ομάδες παγκοσμίως, ώστε να προκριθεί στους διαγωνισμούς της Formula Student. Η ART κατάφερε φέτος να περάσει στους πέντε από τους έξι διαγωνισμούς. Ωστόσο αποφάσισε να πάει στους τέσσερις και πιο συγκεκριμένα στον διαγωνισμό της Ιταλίας 13-17 Ιουλίου, της Τσεχίας 18-24 Ιουλίου, της Ουγγαρίας 8-12 Αυγούστου και στον διαγωνισμό της Γερμανίας 15-21, στην ιστορική πίστα Hockenheimring. Στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας, μάλιστα, η ομάδα κατάφερε να περάσει πρώτη παγκοσμίως στην κατηγορία της.

Η διαδικασία για να προκριθεί μία ομάδα στο διαγωνισμό Formula Student είναι κάποια διαγωνιστικά κουίζ. Συγκεκριμένα, τα κουίζ αυτά εξετάζουν τις γνώσεις των μελών πάνω στους κανόνες σχεδιασμού που επιβάλουν οι διαγωνισμοί της Formula Student, αλλά και σε μηχανολογικά, ηλεκτρονικά και οικονομικά προβλήματα. Σε πολλές περιπτώσεις ο πιο γρήγορος και ο πιο σωστός προκρίνεται.

ARISTOTLE RACING TEAM
ARISTOTLE RACING TEAM - FORMULA STUDENT

Η ομάδα ART προσπαθεί καθημερινά να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του μονοθεσίου, ώστε να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της και να κατακτήσει σημαντικές θέσεις στους διαγωνισμούς. Σκοπός είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου συμβατό με τους κανονισμούς της FSAE.

Η ΑRT αποτελεί μια καθαρά φοιτητική πρωτοβουλία που έχει εδραιώσει τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο επίπεδο μετά από 20 επιτυχημένες συμμετοχές σε αγώνες Formula SAE, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η 3η θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα της Ολλανδίας του 2019. Πιο πρόσφατες επιτυχίες είναι η 2η θέση στο αγώνισμα του Business Plan στον διαγωνισμό Formula Student East και η 4η θέση στο αγώνισμα του Skidpad στον διαγωνισμό Formula Student Czech (Καλοκαίρι 2021).

Aristotle Racing Team: Η ομάδα του ΑΠΘ που προκρίθηκε σε τέσσερις Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς
Η ΟΜΑΔΑ ARISTOTLE RACING TEAM ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ FORMULA STUDENT ART

Formula Student

Ο διαγωνισμός Formula Student διοργανώνεται από τη Society of Automotive Engineers (SAE), μια σειρά από διεθνείς αγώνες, στους οποίους λαμβάνουν μέρος φοιτητικές ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές και προηγμένη μηχανολογική ανάλυση για να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο υψηλών επιδόσεων. Οι φοιτητές κατασκευάζουν κάθε χρόνο από την αρχή ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και το δοκιμάζουν στην πίστα. Τα μέλη της ομάδας ART εργάζονται ένα ολόκληρο χρόνο, παράλληλα με το αυστηρό ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, για να σχεδιάσουν, να βρουν χορηγίες, να το κατασκευάσουν και τελικά να ανταγωνιστούν με άλλες φοιτητικές ομάδες σε διεθνές επίπεδο.

Η επίσημη αγωνιστική χρονιά της Formula Student ξεκινάει στα μέσα Μάϊου , με τον παλιότερο της διαγωνισμό στο Michigan των ΗΠΑ. Την έναρξη των ευρωπαϊκών αγώνων σηματοδοτεί ο διαγωνισμός της Formula Student στη θρυλική πίστα του Silverstone στο Northhampton της Αγγλίας.

TAGS ARISTOTLE RACING TEAM FORMULA STUDENT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ