SUPERLEAGUE FORMULA

Από την Red Bull στον Ολυμπιακό ο Νιλ

Από την Red Bull στον Ολυμπιακό ο Νιλ

Τον δοκιμαστή της Red Bull, Γιάνι Νιλ, θα έχει στο τιμόνι του ο Ολυμπιακός στην Πορτογαλία, καθώς ο Μπεν Χάνλεϊ δεν θα μπορέσει να τρέξει για την ελληνική ομάδα, λόγω των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Η πίστα Algarve, στην περιοχή Πορτιμάο της Πορτογαλίας, θα φιλοξενήσει τον 9ο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18/19 Σεπτεμβρίου. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο grid του πορτογαλικού σιρκουί με νέο οδηγό, τον Ελβετό Neel Jani.

Στο πρώτο μέρος της 3ης σεζόν του Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός γνώρισε σημαντικές επιτυχίες έχοντας στο τιμόνι του τον πιλότο Chris Van der Drift όταν το άσχημο ατύχημα στην πίστα του Brands Hatch έθεσε τον νεαρό οδηγό εκτός αγωνιστικής δράσης. Στον προηγούμενο γύρο της Superleague Formula, που διεξήχθη στην ιταλική πίστα της Adria, τα ηνία του ερυθρόλευκου μονοθέσιου ανέλαβε ο Βρετανός πιλότος Ben Hanley, ο οποίος κατάφερε στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση να πετύχει δυο βάθρα και να προσφέρει το έπαθλο των 50.000€ στην αγωνιστική ομάδα GU Racing.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Hanley το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δεν θα επιτρέψουν στον νεαρό πιλότο να παρευρεθεί στην πίστα Algarve και για τον λόγο αυτό η GU Racing κλήθηκε να βρει άμεσα έναν αντικαταστάτη ο οποίος θα μπορούσε να διατηρήσει τις υψηλές επιδόσεις της ομάδας.

Ο Jani κρίθηκε ως ο ιδανικότερος υποψήφιος για την ομάδα του Ολυμπιακού δεδομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης μέχρι τώρα πορείας του. Πρωταθλητής με την ομάδα της Ελβετίας το 2008 στο Πρωτάθλημα Α1GP, κατέκτησε την δεύτερη θέση ένα χρόνο αργότερα, και πληθώρα διακρίσεων σε Πρωταθλήματα όπως το GP2, Champ Car και Formula Renault 2000 Eurocup.

Το 2004, ο Jani μετείχε σε δοκιμές της νεοσύστατης ομάδας Red Bull στην Formula 1 και στην συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα νέων της Red Bull. Το 2007, επελέγη τρίτος οδηγός της Toro Rosso (πρώην Minardi F1), ενώ το 2010 έκανε δοκιμές για την ομάδα Force India.

Η εμπειρία του από την πίστα Algarve, στην οποία είχε πετύχει νίκη το 2009 με την ομάδα της Ελβετίας στο A1GP, υπήρξε ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του, δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για άμεση εξοικείωση με την πίστα και το μονοθέσιο της Superleague Formula.

Με 50 μόλις βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο στην βαθμολογία Τότεναμ (518) και τέσσερεις γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στοχεύσει σε μια σειρά δυνατών αποτελεσμάτων που θα τον διατηρήσουν στην μάχη για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στην πίστα Algarve θα περιλαμβάνει πέρα από τους αγώνες της Superleague Formula, αγώνες των Πρωταθλημάτων FIA GT1 World Championship, FIA GT3 European Championship και GT4 European Cup. Το σιρκουί συνολικού μήκους 4.692 χλμ, βρίσκεται στην πόλη Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2008 και κόστισε περίπου 200 εκ. Ευρώ. Στον περιβάλλοντα χώρο του φιλοξενεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, μια πίστα καρτ, ένα τεχνολογικό πάρκο και ένα αθλητικό κέντρο.

Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τις αναμετρήσεις των μονοθέσιων της Superleague Formula στην πίστα Algarve από το συνδρομητικό κανάλι Novasport την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ