SUPERLEAGUE FORMULA

Από την 6η θέση ο ΟΣΦΠ

Από την 6η θέση ο ΟΣΦΠ

Γεμάτη ανατροπές αποδείχθηκε η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στην αγγλική πίστα του Brands Hatch για τον 7ο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”. Ο πιλότος του Ολυμπιακού, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός στις κατατακτήριες δοκιμές, παρά την δυνατή του εμφάνιση στα ελεύθερα δοκιμαστικά και αναγκάστηκε να περιοριστεί στην 6η θέση εκκίνησης στον πρώτο κυριακάτικο αγώνα του αγγλικού σιρκουί.

Αντίστοιχη τύχη είχαν και τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλήματος, τα οποία δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλύτερο από την τέταρτη και πέμπτη θέση των Γκρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ και Γέλμερ Μπούρμαν της Μίλαν, με τους Μαξ Βίσελ και Ντάβιντε Ριγκόν να καταλαμβάνουν την 9η και 14η θέση του γκριντ.

Την pole position κατέκτησε ο Μάρκος Μαρτίνες της Σεβίλλης μετά από μία εκπληκτική παρουσία, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση του grid θα καταλάβουν ο Τζον Μάρτιν της Γκουοάν Πεκίνου και ο Άντι Σούσεκ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στην κλήρωση των ομίλων ο Ολυμπιακός πέρασε στον δεύτερο και δυσκολότερο όμιλο, ο οποίος τον έστελνε αντιμέτωπο με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλήματος, Μίλαν, Τότεναμ και Βασιλεία. Στον ίδιο όμιλο βρέθηκαν επίσης τα μονοθέσια των Λίβερπουλ, Ρόμα, Πόρτο, Λυών και Αϊντχόβεν.

Παρά την δυσκολία του γκρουπ, ο Βαν Ντερ Ντριφτ προκρίθηκε στην επόμενη φάση δεύτερος, με χρόνο 1:13.775, πίσω από τον Γκρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ (1:13.399), ενώ ακολούθησαν ο Γέλμερ Μπούρμαν της Μίλαν και ο Ζούλιαν Ζους της Ρόμα στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Από τον πρώτο όμιλο είχαν προκριθεί τα μονοθέσια των συλλόγων: Γκουοάν Πεκίνου, Σεβίλλης, Σπόρτινγκ και Μπορντό.

Στα προημιτελικά, ο Βαν Ντερ Ντριφτ κλίθηκε να αντιμετωπίσει τον Άντι Σούσεκ της Σπόρτινγκ. Ο έμπειρος οδηγός και τέως Πρωταθλητής της Formula 2, στέρησε τις ελπίδες για πρόκριση στον Πειραϊκό σύλλογο κινούμενος 1.5 δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερα από το ερυθρόλευκο μονοθέσιο, στο 1:14.265.

Στις τρεις άλλες αναμετρήσεις των προημιτελικών, ο Γκρεγκ Ντόλμπι απέκλισε με ευκολία τον Φρανκ Μοντανί της Μπορντό με διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου, ο Τζον Μάρτιν προκρίθηκε στην επόμενη φάση μετά την εγκατάλειψη του Ζούλιαν Ζους της Ρόμα, ο οποίος αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα, και ο Γέλμερ Μπούρμαν της Μίλαν παραχώρησε το εισιτήριο του στον Μάρκος Μαρτίνες της Σεβίλλης μετά την έξοδο που είχε από την πίστα, η οποία του στοίχισε πολύτιμο χρόνο.

Στα ημιτελικά ο Γκρεγκ Ντόλμπι αποκλείστηκε από τον Μάρκος Μαρτίνες, ενώ ο Τζον Μάρτιν επιβλήθηκε του Άντι Σούσεκ.

Στην μάχη για την pole position, νικητής αναδείχθηκε ο Μάρκος Μαρτίνες φέρνοντας για πρώτη φορά τον ισπανικό σύλλογο στην κορυφή του grid στην εναρκτήρια κούρσα στην πίστα του Brands Hatch. Την πρώτη γραμμή εκκίνησης θα συμπληρώσει ο Τζον Μάρτιν, ενώ την τρίτη θέση θα καταλάβει ο Άντι Σούσεκ. Ο Ολυμπιακός θα εκκινήσει την πρώτη Κυριακάτικη κούρσα στην πίστα του Brands Hatch από την 6η θέση του grid.

Οι Έλληνες τηλεθεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στις δυο Κυριακάτικες κούρσες και τoν Μεγάλο Τελικό στην πίστα του Brands Hatch από το συνδρομητικό κανάλι Novasport. Πρόγραμμα μετάδοσης (ώρα Ελλάδος):

Κυριακή 01/08:

Race 1 – 13:00
Race 2 – 16:00
Μεγάλος Τελικός – 17:00

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ