MOTOGP MOTO2

(Αφρό)κρεμα Καταλάνα!

(Αφρό)κρεμα Καταλάνα!

Ο Τόνι Ελίας, εξόριστος από το MotoGP, έγραψε ιστορία στη Σεπάνγκ. Έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της κατηγορίας (video).

"Η μοτοσικλέτα μου, η ζωή μου"! Με αυτόν τον τρόπο υποδέχεται ο Τόνι Ελίας τους επισκέπτες της προσωπικής ιστοσελίδας του. Αυτές οι πέντε λέξεις συνοψίζουν και το σκεπτικό του Καταλανού αναβάτη.

Δεν βρήκε δουλειά στο ΜotoGP, έριξε τον εγωισμό του και "κατέβηκε" στη Moto2. Το αποφάσισε τελευταία στιγμή και φυσικά αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο πρώτος στην ιστορία της νέας κατηγορίας.

Ο Ελίας, ο τελευταίος "ιδιωτικός" νικητής στο MotoGP το 2006 στο Εστορίλ, τερμάτισε τέταρτος στο Grand Prix της Μαλαισίας και εξασφάλισε τον παγκόσμιο τίτλο.

Ο μοναδικός σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, ο χαρισματικός περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125cc, ο Χουλιάν Σιμόν έκανε δύο σοβαρά λάθη και από την πολ ποζίσιον τερμάτισε 21ος.

Νικητής αναδείχθηκε ακόμα ένας εκπρόσωπος της... παλιοσειράς. Ο Ιταλός Ρόμπι Ρόλφο που πήρε την πρώτη νίκη του μετά τη Χερέθ το 2004. Τερμάτισε μπροστά από τον Άλεξ ντε Άντζελις μετά από μεγάλη μάχη των δύο.

Τρίτος ήταν ο ανερχόμενος Ιταλός Αντρέα Ιανόνε που νίκησε στα σημεία τον θριαμβευτή Τόνι Ελίας. Μόνο που ο 27χρονος αναβάτης από τη Μανρέσα δεν "καιγόταν" για να ανέβει στο βάθρο.

Ήταν άλλωστε ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Λίγο πριν επιστρέψει στο γκαράζ, σταμάτησε και φόρεσε μια ασημή φόρμαι. Κοστούμι τίτλου! Εντυπωσιακό σαν τον τρόπο οδήγησης του Ελίας!




TAGS MOTOGP MOTO2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ