ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

30ος Γύρος Αττικής: Νικητές με ανατροπή οι Χατζηκωνσταντίνου-Δημακαρέας με VW Golf GTI

30ος Γύρος Αττικής: Νικητές με ανατροπή οι Χατζηκωνσταντίνου-Δημακαρέας με VW Golf GTI
Οι νικητές Χατζηκωνσταντίνου/Δημακαρέας (VW Golf Gti) ΣΙΣΑ / ΓΥΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η αγωνιστική σεζόν του ΣΙΣΑ εγκαινιάστηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 με τη συμμετοχή 95 πληρωμάτων στον 30ό Γύρο Αττικής.

Ο Γύρος Αττικής, ένας εμβληματικός αγώνας με ιστορία 30 ετών, διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Στον απόηχο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα της τραγωδίας τηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι στην διαδικασία της εκκίνησης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες κρέμασαν μαύρες κορδέλες στα αυτοκίνητα τους.

Ο Γύρος Αττικής είναι το μακροβιότερο μονοήμερο ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα που παραδοσιακά εγκαινιάζει την αγωνιστική σεζόν του ΣΙΣΑ. Έξι ειδικές διαδρομές με 159 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 22 χρονομετρήσεις για την απαιτητική κατηγορία Regularity, ενώ εφαρμόστηκαν για πρώτη εφαρμογή οι αλλαγές στους κανονισμούς που είχαν προαναγγελθεί. Πάνω στην ίδια διαδρομή πάτησε η ανανεωμένη κατηγορία Touring Trophy με τις μισές χρονομετρήσεις, ενώ 10 αστραφτερά αυτοκίνητα παλαιότερα των 40 ετών συμμετείχαν στην κατηγορία Classique.

Ο φετινός αγώνας είχε ρεκόρ συμμετοχών με 95 πληρώματα, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν το πλήθος των νέων συμμετοχών, που δίνουν μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον των αγώνων του ΣΙΣΑ. Το επίπεδο των αγωνιζομένων σε όλες τις κατηγορίες ήταν πολύ υψηλό και δεν άφηνε περιθώρια χαρακτηρισμού φαβορί, ενώ προμηνύονταν μάχες δεκάτου του δευτερολέπτου!

30ος Γύρος Αττικής: Νικητές με ανατροπή οι Χατζηκωνσταντίνου-Δημακαρέας με VW Golf GTI
Οι 2οι γενικής Κυρ. Κοφινάς/Ν. Κοφινάς με VW Golf Gti ΣΙΣΑ / ΓΥΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η εκκίνηση δόθηκε στις 2μμ στο πάρκο Καραμανλή της Ραφήνας, παρουσία του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνού, με κατεύθυνση προς Αρτέμιδα και την πρώτη ειδική «Ιππόδρομος». Ακολούθησε ο «Κουβαράς» που με τη σύνθετη πλοήγηση του δυσκόλεψε πολλά πληρώματα και στη συνέχεια ο Σταθμός Ελέγχου Χρόνου «Λαύριο» για 30 λεπτά ανασυγκρότηση, που βρήκε τους περσινούς νικητές, Κατοχιανό/Χριστακέα με Ford Fiesta να προηγούνται.

Στις 4:10μμ ξεκίνησε το 2ο σκέλος με κατεύθυνση προς Σούνιο και την διαχρονικά αγαπητή ειδική «Καμάριζα». Ακολούθησαν η απαιτητική «Συντερίνα», ο τεχνικός «Νέος Κουβαράς» και το «Ντράφι». Στις 6:30μμ άρχισε ο τερματισμός στη Ραφήνα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8:00μμ.

Στις 8:30μμ έγινε στο εστιατόριο Oceanis η απονομή επάθλων, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Σπ. Κάρλου, του προεδρεύοντα της Επιτροπής Βιώσιμου Περιβάλλοντος, κ. Δ. Καρασταμάτη, του αθλοθέτη S-City - κ. Ν. Πανταζή και πολλών τοπικών παραγόντων.

30ος Γύρος Αττικής: Νικητές με ανατροπή οι Χατζηκωνσταντίνου-Δημακαρέας με VW Golf GTI
Τρίτοι τερμάτισαν οι Λάγγας/Πετρόγιαννης με Alfa Romeo 75 ΣΙΣΑ / ΓΥΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νικητές του αγώνα με ανατροπή στην 5η ειδική ήταν οι Χατζηκωνσταντίνου/Δημακαρέας με VW Golf Gti. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Κυρ. Κοφινάς/Ν. Κοφινάς με VW Golf Gti και τρίτοι οι Λάγγας/Πετρόγιαννης με Alfa Romeo 75, που κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θέση στο βάθρο. Στα Youngtimer GT έλαμψαν οι Μελανίτης/Πιταράκης με Ford Escort RS2000, δεύτεροι τερμάτισαν οι Φλώρος/Κομποθανάσης με Renault Clio και τρίτοι οι Σιέττος/Μπουρνοβαλάκη με Peugeot 106 Rallye.

Στην κατηγορία Touring Trophy νικητές ήταν οι Λαγάκης/Τσαλίκης με Subaru Legacy, δεύτεροι οι Κων. Κοφινάς/Ανδ. Κοφινάς με Alfa Romeo 75 Turbo και τρίτοι οι Κυρανάς/Ευσταθίου με Citroen DS. Στην κατηγορία Classique νικητές ήταν οι Αγγελόπουλος/Κωνσταντινίδης με MGB GT,με τους Κυρ. Κουκάκη/Λ. Κουκάκη στη δεύτερη θέση με Triumph Herald και τους Λυμπερόπουλο/Γιαννιώτη στην στην τρίτη με Mercedes 250S. Τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.sisa.gr.

TAGS ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΙΣΑ CLASSIC CAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ