MOTOGP

Βαλεντίνο Ρόσι: Τέλος εποχής για τον "γιατρό"

Ο Βαλεντίνο Ρόσι χαιρετάει τον κόσμο στο GP του Σεπάνγκ
Ο Βαλεντίνο Ρόσι © 2021 VINCENT THIAN/ASSOCIATED PRESS

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Βαλεντίνο Ρόσι, έκανε γνωστό σε διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αυστρία την Πέμπτη (5/8) πως η σεζόν που διανύουμε είναι η τελευταία του στα Moto GP βάζοντας τέλος σε μια λαμπρή καριέρα.

Την είδηση πως στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποσυρθεί από τα Moto GP έκανε γνωστή ο Βαλεντίνο Ρόσι σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το GP της Στυρίας την Πέμπτη (5/8).

Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται κανονικά στις 14 Νοεμβρίου με το γκραν πρι στη Βαλένθια αλλά υπάρχει και ένα ακόμη το οποίο δεν έχει οριστεί. Οπότε στα μέσα Νοεμβρίου ο "γιατρός" θα κατέβει από τη μηχανή του.

Ο 41χρόνος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του στα 125cc το 1996 το 1998 μεταπήδησε στη μεσαία κατηγορία των 250 κ.εκ. ενώ από το 2000 και μετά μετέχει αδιαλείπτως στην μεγάλη κατηγορία του Moto GP. Σε αυτή μετράει μέχρι στιγμής 89 νίκες, ενώ έχει ακόμη 14 στη μεσαία και 12 στη μικρή. Είναι επιπλέον ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει τον τίτλο και στις τρεις κατηγορίες

Όλα αυτά τα χρόνια ο Ιταλός οδηγός με τις επιδόσεις του μέσα στις πίστες και με την οδήγηση του κατάφερε να κάνει αρκετό κόσμο να ασχοληθεί με τον μηχανοκίνητα σπορ και δη με τις μοτοσυκλέτες. Έως τώρα από τα 414 γκραν πρι που έχει ξεκινήσει έχει πάρει 115 νίκες, εκ των οποίων τις 89 στο ανώτερο επίπεδο.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ο οποίος τρέχει τη φετινή σεζόν με την Petronas Yamaha SRT στο πλευρό του Φράνκο Μορμπιντέλ ήταν ένας σταρ εντός και εκτός πίστας και μάλιστα ουκ ολίγες φορές είχε βρεθεί στη λίστα των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς

Με εξαίρεση την ατυχή διετία 2011-‘12 που βρισκόταν στη Ducati, ο Βαλεντίνο Ρόσι βρίσκεται στην εργοστασιακή Yamaha από το 2004 και μαζί της έχει κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, το 2004-’05 και 2008-’09, και συνολικά 56 νίκες.

"Δύσκολη απόφαση αλλά ήρθε η ώρα"

Ο Ρόσι μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου πριν το GP στην Στυρία είπε:

"Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, είναι μια δύσκολη απόφαση. Ήθελα να συνεχίσω να τρέχω για ακόμα 25 χρόνια αλλά ήρθε η ώρα να πω αρκετά. Δυστυχώς αυτό θα είναι το τελευταίο μισό για μένα".

Και συνέχισε:

"Είναι λυπηρό και δύσκολο για μένα να πω ότι του χρόνου δεν θα τρέξω με μια μοτοσυκλέτα. Το κάνω αυτό για σχεδόν 30 χρόνια και την επόμενη χρονιά η ζωή μου θα αλλάξει. Αλλά ήταν ωραία και είμαι ευτυχής, ήταν ένα μακρύ και ωραίο ταξίδι με αξέχαστες στιγμές με όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους που δούλεψα μαζί.

Το σκέφτηκα επειδή θα είχα την ευκαιρία να τρέξω με την ομάδα μου. Αλλά πήρα την απόφαση μου. Η καριέρα μου ήταν αρκετά μεγάλη και κέρδισα πολλούς αγώνες αλλά κάποιες νίκες και στιγμές που είδα στο βίντεο είναι αξέχαστες. Κάτι που με έκανε να γελάω μια εβδομάδα. Επαναλαμβάνω πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως στα σπορ το αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά και θεωρώ πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος".

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

"Ήταν δύσκολο επειδή είχε την ευκαιρία να συναγωνιστώ στο MOTO GP με τον αδερφό μου και θα μου αρέσε αλλά είμαι "οκ". Έχουμε ακόμα μισή σεζόν. Θεωρώ πως θα είναι δυσκολότερα όταν φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα. Απλά τώρα έκανα γνωστή την απόφαση μου και δεν μπορώ να κάνω παράπονα για την καριέρα μου. Πάντα έδινα τα πάντα, προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι πάντα στην κορυφή.

Όσο για το μέλλον μου. Μου αρέσει να τρέχω με αμάξια, ίσως λιγότερο απ' ότι με μηχανές. Οπότε θεωρώ πως θα τρέχω με αμάξια αλλά ακόμα είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί. Δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Νοιώθω πως είμαι οδηγός μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτων και αυτό θα είμαι σε ολόκληρη τη ζωή μου. Θεωρώ πως τα τρέξω ξανά".

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ