ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Ποιο αστρονομικό πρόστιμο θα πληρώσει οδηγός μηχανής που παραβίασε 12 σερί κόκκινα φανάρια

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Red Traffic Light EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένας οδηγός μοτοσικλέτας πέρασε 12 διαδοχικά κόκκινα φανάρια το βράδυ της Τετάρτης (8/05) στη Βουλιαγμένη, καθώς τράπηκε σε φυγή στις εντολές των αστυνομικών να σταματήσει για έλεγχο. Όταν συνελήφθη, του επεβλήθη αστρονομικό πρόστιμο.

Η μοτοσικλέτα του συγκεκριμένου αναβάτη τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή της Βουλιαγμένη, διότι δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο αναβάτης της μοτοσικλέτας αγνόησε το σήμα της Τροχαίας να σταματήσει για έλεγχο, και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, και στην προσπάθειά του να διαφύγει παραβίασε 12 κόκκινους σηματοδότες.

Φυσικά υπέπεσε και σε σωρεία άλλων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., όχι λιγότερο επικίνδυνες - όπως η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και η αναστροφή σε επικίνδυνα σημεία.

Αρκετές ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης (9/05), εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» στην περιοχή των Μεγάρων. Εξετάζοντας τη μοτοσικλέτα του, διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα ήταν ανασφάλιστη και, μάλιστα, είχε δηλωθεί και σε ακινησία.

Ως αποτέλεσμα, για τη σωρεία παραβάσεων ο αναβάτης δέχθηκε πρόστιμο συνολικά 10.640 ευρώ, ενώ για την παραβίαση της ακινησίας το πρόστιμο αγγίζει τα 10.500 ευρώ. Σύνολο 21.140 ευρώ. Το χρέος αυτό πλέον τον βαραίνει στην ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα επεβλήθησαν και 150 βαθμοί του point system στον αναβάτη.

TAGS ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ Κ.Ο.Κ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ