DUCATI

Η εντυπωσιακή Ducati Streetfighter V4 Lamborghini υμνεί το “Made in Italy”

Η εντυπωσιακή Ducati Streetfighter V4 Lamborghini υμνεί το “Made in Italy”
DUCATI STREETFIGHTER V4 LAMBORGHINI DUCATI

Η νέα μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής της Ducati αντλεί έμπνευση από την Lamborghini Huracán STO και έχει το DNA της Panigale V4 S του 2023.

Παίρνοντας ως βάση την Panigale V4 S του 2023 και ενσωματώνοντας στοιχεία εμπνευσμένα από τη Lamborghini Huracán STO, η Ducati δημιούργησε ένα σούπερ αποκλειστικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής. Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini θα παραχθεί σε μια αριθμημένη σειρά που περιορίζεται σε 630 + 63 μονάδες, ενώ οι παραδόσεις της θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2023.

Με έναν V10 κινητήρα 5,2 λίτρων και 631 ίππων, 0-100 km/h σε 3’’ και τελική ταχύτητα 310 km/h, η STO είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες επιδόσεις που κατασκευάστηκε ποτέ για την οικογένεια Huracán. Πρόκειται για ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο που προσφέρει απόλυτες επιδόσεις και σπορ εμπειρία χάρη και στη χρήση ελαφρών υλικών.

Χαρακτηριστικά που έχουν μεταφερθεί στην Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, όπως οι σφυρήλατοι τροχοί και το κεντρικό μπουλόνι ασφάλισης κατασκευασμένο από τιτάνιο, σε σχέδιο που βασίζεται σε μοτίβο της Lamborghini. Το Centro Stile Ducati έχει επανασχεδιάσει όλο το αεροδυναμικό πακέτο αυτής της ειδικής μοτοσυκλέτας, αντλώντας έμπνευση από την Huracán STO.

Ο μπροστινός λασπωτήρας, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το κάτω μέρος του κινητήρα και η ουρά, όλα τα νέα εξαρτήματα, οι γρίλιες, οι αεραγωγοί και οι εισαγωγές αέρα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να θυμίζουν αντίστοιχα αεροδυναμικά στοιχεία που υπάρχουν στο ιταλικό supercar. Επιπλέον, όλα τα εξαρτήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα έχουν την ίδια υφή με εκείνη που υπάρχει στα αυτοκίνητα από την εταιρεία της Sant'Agata Bolognese.

Η σέλα της Streetfighter V4 Lamborghini είναι επίσης εμπνευσμένη από το φινίρισμα των καθισμάτων της Huracán STO, ενώ διαθέτει ανταύγειες στο ίδιο χρώμα με αυτό που έχουν τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας. Φυσικά, η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini διαθέτει πολλά ακόμα ακριβά εξαρτήματα: ρυθμιζόμενα μαρσπιέ για τον αναβάτη κατασκευασμένα από γυαλισμένο αλουμίνιο billet, ελαφρύ μοχλό για τα φρένα και τον συμπλέκτη από αλουμίνιο, καθώς και προστατευτικά φτέρνας, βάσεις σέλας, καλύμματα για το ταμπλό και τον διακόπτη ανάφλεξης,αλλά και προστασία γραναζιού, όλα κατασκευασμένα από ειδικό ανθρακόνημα.

Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται επίσης στο υπόλοιπο αεροδυναμικό πακέτο της μοτοσυκλέτας, σε επιφάνειες όπως τα καλύμματα για τη θερμική προστασία στην πίσω κεφαλή του κινητήρα και στην πολλαπλή εξαγωγής των αντίστοιχων κυλίνδρων, στο στήριγμα των προβολέων, στον πίσω λασπωτήρα και στα προστατευτικά του πίσω υποπλαισίου.

Η πλάγια όψη της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την εξάτμιση της Akrapovič η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, ενώ το τελικό της είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα.

Η εντυπωσιακή Ducati Streetfighter V4 Lamborghini υμνεί το “Made in Italy”
DUCATI STREETFIGHTER V4 LAMBORGHINI DUCATI

Το όνομα και ο σειριακός αριθμός της μοτοσυκλέτας φαίνονται σε μία ειδική μεταλλική πλάκα, η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω στο κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ, ενώ ο αύξων αριθμός είναι ενσωματωμένος σε ένα μικρό αλουμινένιο ένθετο πάνω στο κλειδί. Παράλληλα, ο αριθμός αυτός εμφανίζεται και στον TFT πίνακα οργάνων κατά την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας, μαζί με ένα εορταστικό κινούμενο γραφικό που δείχνει τα σήματα της Ducati και της Lamborghini σε συνδυασμό με τη σιλουέτα του μοντέλου.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 630 μονάδες από την Ducati Streetfighter V4 Lamborghini σε χρώμα Verde Citrea και Arancio Dac, ένας αποκλειστικός συνδυασμός που έχει δημιουργηθεί για την Huracán STO. Επιπλέον, μια ακόμη πιο αποκλειστική σειρά 63 μοτοσυκλετών με την ονομασία Speciale Clienti θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε 63 πελάτες της Lamborghini, οι οποίοι θα μπορούν μάλιστα να διαμορφώσουν τη μοτοσυκλέτα τους με τα πλαστικά και τις ζάντες ακριβώς στις ίδιες αποχρώσεις που έχει και η Lamborghini τους.

Στην καρδιά της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini βρίσκεται ο κινητήρας Desmosedici Stradale των 1.103 κυβικών με ισχύ 208 ίππων, ο οποίος διαθέτει αντίθετα περιστρεφόμενο εκκεντροφόρο, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο με δεσμοδρομικό σύστημα και ανάφλεξη TwinPulse, η οποία προέρχεται από το MotoGP, ενώ ο συμπλέκτης είναι ξηρού τύπου όπως στα Ducati MotoGP και Superbike.

Το αλουμινένιο μπροστινό πλαίσιο χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως δομικό στοιχείο. Οι αναρτήσεις είναι ημιενεργές Öhlins Smart EC 2.0, ενώ το σύστημα πέδησης Brembo εφοδιάζεται με δαγκάνες Stylema και δίσκους 330 mm. Το βάρος είναι 197,5 kg.

Η εντυπωσιακή Ducati Streetfighter V4 Lamborghini υμνεί το “Made in Italy”
DUCATI STREETFIGHTER V4 LAMBORGHINI DUCATI

Τέλος, οι αγοραστές της Ducati Streetfighter V4 Lamborghini μπορούν να αποκτήσουν επίσης ένα κράνος περιορισμένης έκδοσης, μπουφάν και δερμάτινο εξοπλισμό αναβάτη, όλα στον χρωματικό συνδυασμό αντίστοιχο με αυτόν της μοτοσυκλέτας. Αντίστοιχα, για τους αγοραστές της ειδικής έκδοσης Speciale Clienti, η δερμάτινη φόρμα μπορεί να προσαρμοστεί στα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην διαμόρφωση του αυτοκινήτου, με μόνο περιορισμό αυτά να περιλαμβάνονται στην παλέτα που προσφέρει η Dainese.

Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini παρουσιάστηκε με την ευκαιρία του San Marino and Rimini Rivier Grand Prix, στο Marco Simoncelli World Circuit. Η συνεργασία μεταξύ Ducati και Lamborghini, έχει ήδη δώσει το πρώτο δείγμα γραφής το 2021 με την Diavel 1260 Lamborghini, η οποία βασιζόταν στην Lamborghini Siàn και υπήρξε τόσο επιτυχημένη ώστε εξαντλήθηκε σε λίγες μέρες.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών θα συνεχιστεί και στις πίστες MotoGP. Ξεκινώντας από το Grand Prix του San Marino and Rimini Riviera, η συμμετοχή της εταιρείας από την Sant’Agata Bolognese δίνει το παρών και στο Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team.

TAGS DUCATI ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ