ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η ειδική έκδοση της Vespa για τα 140 χρόνια της Piaggio θα πωλείται μόνο για 4 μέρες

Piaggio Vespa 140th
Piaggio Vespa 140th PIAGGIO

Η Piaggio, που ιδρύθηκε το 1884, γίνεται 140 ετών και η Vespa γιορτάζει αυτά τα γενέθλια με μια ειδική έκδοση, την πιο αποκλειστική ποτέ στην ιστορία του πιο διάσημου και αγαπημένου σκούτερ στον κόσμο.

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για μέγιστο αριθμό 140 μονάδων και θα είναι διαθέσιμο μόνο για τέσσερις ημέρες, τις ίδιες με το ράλι Vespa World Days 2024 που, από τις 18 έως τις 21 Απριλίου, συγκεντρώνει χιλιάδες Vespisti, καθώς και εθνικά κλαμπ Vespa από 66 χώρες.

Μάλιστα, τις ημέρες της τεράστιας γιορτής, η Vespa 140th of Piaggio, μπορεί να παραγγελθεί μέσω του διαδικτύου ή με φυσική παρουσία στο Vespa Village, την καρδιά που χτυπά στη Vespa World Days 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Pontedera. Αυτή είναι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για συλλέκτες από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν μια έκδοση που υπόσχεται να είναι μια από τις πιο σπάνιες, πιο περιζήτητες και πολύτιμες.

Piaggio Vespa 140th
Piaggio Vespa 140th PIAGGIO

Στη Vespa 140th of Piaggio, που δημιουργήθηκε στη βάση της Vespa Gtv, ο σεβασμός στα πιο κλασικά και επιβλητικά σχήματα της ιστορίας της Vespa επιτυγχάνεται χάρη σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό θρυλικών στοιχείων και νεωτερισμών, όπου ο χαμηλά τοποθετημένος προβολέας και το εκτεθειμένο σωληνωτό τιμόνι, συνδυάζονται με σπορ διακόσμηση και ένα πακέτο εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.

Η ειδική έκδοση χαρακτηρίζεται από το μπλε και το γαλάζιο σε λευκό σώμα, τα χαρακτηριστικά χρώματα του Ομίλου Piaggio, τα οποία αλληλεπιδρούν με τα κλασικά γραφικά και το νέο μονόγραμμα της Vespa, καθώς και το εορταστικό λογότυπο των 140 χρόνων. Αυτά τα χρώματα ενισχύουν επίσης την κλασική “γραβάτα” στο μπροστινό μέρος, το χαρακτηριστικό κάθε γενιάς Vespa.

Το κάθισμα είναι μπλε, με διπλές ραφές. Οι ζάντες των τροχών, μπλε με γαλάζια ένθετα, είναι επίσης ειδικής σχεδίασης για το επετειακό αυτό μοντέλο. Η αισθητική της νέας Vespa 140th της Piaggio ολοκληρώνεται από τα μαύρα φινιρίσματα στο προφίλ, στους καθρέφτες, στο σιγαστήρα και στα αναδιπλούμενα υποπόδια επιβατών. Κάθε μονάδα θα ξεχωρίζει από μια αριθμημένη εορταστική ταμπέλα στην πίσω ασπίδα, που επίσης ενισχύεται με το λογότυπο 140 ετών.

Η νέα Vespa 140th της Piaggio τροφοδοτείται από τον υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 300 κ.εκ. με χρονισμό βαλβίδων και ηλεκτρονικό ψεκασμό. Με ισχύ 23,8 ίππων, ο συγκεκριμένος είναι ο δυνατότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε Vespa. Τα full LED φωτιστικά εμπρός και πίσω δίνουν το στίγμα της σύγχρονης προσέγγισης, ενώ τα όργανα διατηρούν το κομψό κυκλικό σχήμα αν και είναι πλέον εξ ολοκλήρου ψηφιακά.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ VESPA PIAGGIO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ