ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Honda: Φρεσκάρισμα για τα μεγάλα της scooters X-ADV και Forza 750 -Δείτε τις τιμές τους

HONDA NEWS EUROPE
24YM X-ADV HONDA NEWS EUROPE

Δύο από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά μοντέλα της Honda, το advnture scooter X-ADV και το maxi scooter Forza 750, αποκτούν δύο νέους χρωματισμούς για το 2024. Διαβάστε τις λεπτομέρειές τους, και πόσο κοστίζουν στην ελληνική αγορά.

Πέρυσι, το X-ADV ήταν το τρίτο σε πωλήσεις δίτροχο της Honda στην κατηγορία άνω των 350κ.εκ, πίσω από τη μεσαίου κυβισμού Neo Sports Cafe CB650R και την παντός εδάφους CRF1100L Africa Twin. Από το 2016 που παρουσιάστηκε ως ένα πρωτοποριακό, νέο "δίτροχο SUV", η Honda έχει πουλήσει σχεδόν 60.000 X-ADV σε όλη την Ευρώπη.

Στην κορυφή της σειράς X-ADV για το μοντέλο του 2024 βρίσκονται δύο νέοι χρωματισμοί της έκδοσης Special Edition. Θα διατίθενται σε όλη την Ευρώπη σε Iridium Grey Metallic και Grand Prix Red, και θα περιλαμβάνουν επίσης εντυπωσιακά γραφικά ‘big logo’. Το X-ADV θα συνεχίσει να διατίθεται και σε Matt Ballistic Black Metallic, ενώ θα προστεθεί και ο νέος χρωματισμός Puco Blue. Και οι δύο χρωματικές επιλογές θα πλαισιώνονται από διακοσμητικές επενδύσεις σε Black Graphite.

HONDA NEWS EUROPE
Honda X-ADV 750 HONDA NEWS EUROPE

Το Forza 750, το κορυφαίο μοντέλο Forza, είναι το απόλυτο maxi scooter της ιαπωνικής εταιρείας, προσφέροντας συναρπαστική οδήγηση και πολυτελή άνεση με high-tech στυλ. Έχοντας αποσπάσει στο παρελθόν τη διάκριση Red Dot Award για τον σχεδιασμό του και τον συνδυασμό κομψής εμφάνισης, σπορ επιδόσεων και εξαιρετικής ευελιξίας, για το 24YM μια νέα ειδική έκδοση Matt Ballistic Black Metallic θα πάρει θέση στην κορυφή της σειράς Forza 750. Με κομψές χρυσαφί ζάντες και χρυσαφί λογότυπα Forza, διαθέτει επίσης ολόμαυρα προστατευτικά κινητήρα, πλάκα έδρασης ψαλιδιού και ψαλίδι.

Το Forza 750 θα διατίθεται επίσης στο ολοκαίνουργιο Candy Chromosphere Red. Τόσο αυτό όσο και το γνώριμο Iridium Gray Metallic, θα πλαισιώνονται από κομψές επενδύσεις σε Graphite Black. Το διαχρονικό Mat Jeans Blue Metallic περιλαμβάνεται στη λίστα επιλογών.

HONDA NEWS EUROPE
Honda Forza 750 HONDA NEWS EUROPE


Τα νέα Forza 750 και X-ADV του 2024 είναι άμεσα διαθέσιμα στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από τα 12.950 ευρώ για το Forza 750 και από τα 14.670 ευρώ για το X-ADV.

Honda X-ADV 2024

Το X-ADV άνοιξε νέους ορίζοντες στον κόσμο των δύο τροχών, συνδυάζοντας μοναδικά τα χαρακτηριστικά μιας adventure μοτοσυκλέτας με την πρακτικότητα και την ευχρηστία ενός big-scooter. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού (Throttle By Wire), 4 προκαθορισμένα προφίλ οδήγησης (ride modes) και έλεγχο πρόσφυσης με 3 επίπεδα παρέμβασης (Honda Selectable Torque Control).

Ο αποθηκευτικός χώρος 22 λίτρων κάτω από τη σέλα διαθέτει θύρα φόρτισης USB-C, ενώ το ντουλαπάκι αυξάνει τα επίπεδα άνεσης. Δύο προβολείς LED έχουν λειτουργία φώτων ημέρας (DRL), ενώ μία οθόνη TFT 5” επιτρέπει τη σύνδεση με το smartphone του αναβάτη μέσω του συστήματος Smartphone Voice Control της Honda (Honda RoadSync).

Το Χ-ADV δημιουργήθηκε για να έχει την αντοχή και το στυλ ενός SUV, που μπορούσε να κινείται με απόλυτη άνεση στη ζούγκλα της πόλης. Και ενώ διέθετε όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης που απλουστεύουν τη ζωή σε μία μεγαλούπολη, είχε επίσης την εμφάνιση, την ιπποδύναμη και τις ικανότητες του πλαισίου που προσδίδουν σε κάθε διαδρομή μία υπόσχεση περιπέτειας.

Το X-ADV ενσάρκωσε την ελευθερία σε δύο τροχούς σε μία συναρπαστική νέα μορφή και προσέλκυσε την προσοχή μιας στρατιάς αναβατών από όλη την Ευρώπη που λαχταρούσαν κάτι νέο, και τελικά σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Και εξελίσσεται συνεχώς: για το 2021, η Honda αύξησε την απόδοση του κινητήρα, μείωσε το βάρος, αναβάθμισε το στυλ και ενίσχυσε την πρακτικότητα. Με την εισαγωγή δύο Ειδικών Εκδόσεων και μιας νέας χρωματικής επιλογής για το 24YM, το X-ADV διατηρεί τη θέση του ως ένα από τα πιο μοντέρνα και επιθυμητά δίτροχα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρώπη.

HONDA NEWS EUROPE
Honda X-ADV 750 HONDA NEWS EUROPE


Ο παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας συνδυάζει ισχυρή απόδοση στις χαμηλές - μεσαίες στροφές, ευχρηστία και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου. Η μέγιστη ισχύς είναι 58,6 PS με εντυπωσιακή ροπή 69 Nm. Στο ανθεκτικό σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου «διαμάντι» εφαρμόζει το ανεστραμμένο πιρούνι 41mm μπροστά, monoshock αμορτισέρ (με Pro-Link) πίσω και αλουμινένιο ψαλίδι. Ο εμπρός τροχός 17” συνδυάζεται με τον πίσω 15” με δύο ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες να επενεργούν στα μπροστινά φρένα.

Η σχεδίαση του X-ADV είναι δυναμική, με έντονες γωνίες, ενώ οι διπλοί προβολείς LED φέρουν λειτουργία φώτων ημέρας DRL, όπως στην CRF1100 Africa Twin, ώστε να είναι πιο ευδιάκριτη στους άλλους οδηγούς. Για ευκολότερη πρόσβαση στο έδαφος, τα πλαϊνά τμήματα της σέλας είναι προσεκτικά διαμορφωμένα.

Honda Forza 2024

Το Forza 750, το κορυφαίο μοντέλο της διακεκριμένης σειράς Forza, είναι το απόλυτο scooter πόλης, δίνοντας έμφαση ταυτόχρονα στην άνεση και στην πολυτέλεια με high-tech στυλ. Ο ροπάτος δικύλινδρος κινητήρας των 745 κ.εκ. ελέγχεται μέσω της Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Γκαζιού (Throttle By Wire), με 3 προεπιλεγμένα προφίλ οδήγησης και Honda Selectable Torque Control 3 Επιπέδων.

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, το αλουμινένιο ψαλίδι, η πίσω ανάρτηση με μοχλικό Pro-Link καιοι εμπρός/πίσω τροχοί 17/15” προσφέρουν αξιόπιστη συμπεριφορά, με ισχυρή πέδηση από τις δύο εμπρός, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

HONDA NEWS EUROPE
HONDA FORZA 750 HONDA NEWS EUROPE


Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα full-face κράνος και περιλαμβάνει θύρα φόρτισης USB-C. Όλα τα φώτα είναι LED ενώ μία οθόνη TFT 5” επιτρέπει συνδεσιμότητα smartphone μέσω του συστήματος (Honda Smartphone Voice Control) και της συνεργαζόμενης με αυτό εφαρμογής Honda RoadSync. Μία έκδοση 47,6 PS (35kW) θα διατίθεται επίσης για κατόχους διπλωμάτων κατηγορίας A2.

TAGS ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ HONDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ