DUCATI

Ducati και Φραντσέσκο Μπανάια Παγκόσμιοι Πρωταθλητές MotoGP με πολλά ρεκόρ

Francesco_Bagnaia_WorldChampions
Francesco_Bagnaia_WorldChampions DUCATI MEDIA

Μιλάμε για την απόλυτη κυριαρχία της Ducati, μια και ο Φραντσέσκο Μπανάια με τη Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team, αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές MotoGP για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τίτλος Παγκόσμιου Πρωταθλητή, χάρη στην πρώτη θέση στο Grand Prix της Βαλένθια, για το αμιγώς ιταλικό δίδυμο του Φραντσέσκο Μπανάια και της Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τερματίζοντας στην τελική κατάταξη μπροστά από δύο άλλους αναβάτες με Ducati: τους Χόρχε Μάρτιν (Pramac Racing Team) και Μάρκο Μπεζέκι (VR46 Racing Team).

Francesco_Bagnaia_WorldChampions
Francesco_Bagnaia_WorldChampions DUCATI MEDIA


Το βάθρο με τρεις αναβάτες με Ducati στον τελευταίο αγώνα του MotoGP, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που είχε ως αποτέλεσμα μια σεζόν ρεκόρ για την Ducati, η οποία πέτυχε νίκες σε όλα τα κύρια παγκόσμια πρωταθλήματα σε δύο τροχούς. Η επιβεβαίωση της κυριαρχίας του Φραντσέσκο Μπανάια στο MotoGP, η υπεράσπιση του τίτλου του από τον Αλβάρο Μπαουτίστα στο WorldSBK και η πρώτη επιτυχία του Νικολό Μπουλέγκα στο WorldSSP αποδεικνύει πως στο Μπόργκο Πανιγκάλε η επιθυμία για βελτίωση δεν έχει όρια.

Το νήμα που ενώνει όλες τις επιτυχίες της αγωνιστικής σεζόν της Ducati Corse έγκειται στη μηχανολογική αριστεία που οδήγησε τις Desmosedici GP, Panigale V4 R και Panigale V2 στο να είναι οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους. Στην πραγματικότητα, η κατάκτηση των τριών Παγκόσμιων Τίτλων Αναβατών συνδυάζεται με μια τριπλή νίκη στα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών για την Ducati.

Κανένας άλλος κατασκευαστής μοτοσυκλετών πριν από τη Ducati δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους Παγκόσμιους Τίτλους Αναβατών και Κατασκευαστών στο MotoGP και στο WorldSBK για δύο συνεχόμενες σεζόν. Για τη Ducati, τον μόνο μη Ιάπωνα κατασκευαστή που είναι σε θέση να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP, αυτός είναι ο τρίτος Τίτλος Αναβατών στην ιστορία της.

Ο αριθμός των Παγκόσμιων Τίτλων Superbike που έχουν κερδίσει αναβάτες από το Μπόργκο Πανιγκάλε -την έδρα της Ducati-είναι 16. Η σεζόν MotoGP του 2023 σημαδεύτηκε από την αξιοσημείωτη τεχνική υπεροχή των μοτοσυκλετών Ducati, οι οποίες ξανάγραψαν μερικά ρεκόρ του πιο σημαντικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δίτροχων, όπως τον υψηλότερο αριθμό συνολικών νικών σε μία μόνο σεζόν (17 Grand Prix στα 20).

TAGS DUCATI MOTOGP PANIGALE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ