BMW

Αυτές είναι οι νέες BMW F 900 GS & Adventure και F 800 GS.

The New BMW F900
The New BMW F900 BMW PRESSCLUB

Με δυνατότερο κινητήρα, πλουσιότερο εξοπλισμό και σημαντική σχεδιαστική ανανέωση, οι νέες BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS αλλάζουν τα δεδομένα για την κατηγορία touring enduro.

Στις νέες F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS, ο προηγμένος 2κύλινδρος εν σειρά κινητήρας της BMW που παρουσιάστηκε το 2018 με την F 850 GS ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη χωρητικότητα των 895 κ.εκ. (προηγουμένως 853 κ.εκ.). Με χρονισμό ανάφλεξης 270/450 μοιρών, ο κινητήρας παράγει έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό ήχο.

The New BMW F
The New BMW F BMW PRESSCLUB


Στις F 900 GS και F 900 GS Adventure αποδίδει 105 hp και στην F 800 GS 87 hp. Εκτός από τη σημαντική αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 10 ίππους έκαστος, οι νέοι κινητήρες παρέχουν επίσης μία πολύ γεμάτη καμπύλη ροπής, αυξημένη ελκτική ισχύ και ταχύτερη επιτάχυνση. Τα νέα μοντέλα GS της σειράς F προσφέρουν ήδη στάνταρ τις δύο λειτουργίες “Rain” και “Road”.

Το δυναμικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης DTC, το βελτιστοποιημένο για στροφές ABS Pro και το δυναμικό φως φρένων είναι επίσης στάνταρ. Οι νέες F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS βασίζονται σε ένα πλαίσιο τύπου γέφυρας κατασκευασμένο από συγκολλημένα ατσάλινα τμήματα, το οποίο ενσωματώνει τον 2κύλινδρο, εν σειρά κινητήρα ως φέρον στοιχείο.

The New BMW F800
The New BMW F800 BMW PRESSCLUB


Το πλαστικό ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων της νέας F 900 GS είναι εντελώς νέο και κατά 4,5 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το ατσάλινο ρεζερβουάρ του προηγούμενου μοντέλου. Η F 900 GS διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο πίσω τμήμα που την δείχνει ακόμα πιο δυναμική και μειώνει το βάρος της κατά περίπου 2,4 kg. Επιπλέον 1,7 kg εξοικονομούνται χάρη στο νέο τελικό της Akrapovic.

Η εμπρός ανάρτηση των F 900 GS και F 900 GS Adventure αποτελείται από ένα νέο, πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι της Showa. Η νέα F 900 GS μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τις εκτός δρόμου ικανότητές της με το προαιρετικό εργοστασιακό πακέτο Enduro Pro που περιλαμβάνει: πλήρως ρυθμιζόμενο τηλεσκοπικό πιρούνι με επίστρωση νιτριδίου τιτανίου, πλήρως ρυθμιζόμενο κεντρικό γόνατο ανάρτησης, ανυψωτικά τιμονιού και αλυσίδα M Endurance.

The New BMW F900
The New BMW F900 BMW PRESSCLUB


Η ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) διατίθεται προαιρετικά για τις νέες F 900 GS Adventure και F 800 GS. Οι εκτός δρόμου αρετές της νέας F 900 GS έχουν βελτιωθεί χάρη στο ανανεωμένο εργονομικό τρίγωνο που σχηματίζεται από τις αποστάσεις του τιμονιού, της σέλας και των μαρσπιέ.

Τα χαμηλότερα μαρσπιέ σε συνδυασμό με την υψηλότερη θέση του τιμονιού και τη νέα σχεδίαση του ρεζερβουάρ παρέχουν σαφή πλεονεκτήματα, ειδικά στην όρθια οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος. Και τα τρία νέα μοντέλα προσφέρουν ήδη στάνταρ ρυθμιζόμενο επιλογέα ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με ένα βελτιστοποιημένο ρουλεμάν και μια νέα κινηματική του μοχλού, βελτιστοποιήθηκε και η διαδικασίας αλλαγής ταχυτήτων του εξατάχυτου κιβωτίου.

The New BMW F900
The New BMW F900 BMW PRESSCLUB


Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ο προβολέας LED της νέας BMW F 900 GS προσφέρει μεγαλύτερη γωνία δέσμης στη μεσαία σκάλα και, συνεπώς, καλύτερο φωτισμό ακριβώς μπροστά από τη μοτοσικλέτα. Η νέα F 900 GS Adventure και η F 800 GS διαθέτουν επίσης στάνταρ προβολείς LED. Επιπλέον, τα φλας και οι ενδεικτικές λυχνίες και των τριών μοντέλων χρησιμοποιούν τεχνολογία LED.

Τα νέα μοντέλα GS της σειράς F διαθέτουν ήδη στάνταρ μια μεγάλη οθόνη TFT 6,5 ιντσών. Αυτό αφορά κυρίως την F 800 GS, η οποία προηγουμένως διέθετε αναλογική οθόνη. Η ποικιλία πληροφοριών, η ποιότητα παρουσίασης και, τέλος, η ευχρηστία είναι ασυναγώνιστες. Μπορείτε να τηλεφωνείτε, να ακούτε μουσική και να λαμβάνετε οδηγίες πλοήγησης εν κινήσει με μεγάλη άνεση.

The New BMW F900
The New BMW F900 BMW PRESSCLUB


Η νέα BMW F 900 GS είναι ήδη στάνταρ εξοπλισμένη με βάση 12 mm, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση μιας action cam ή άλλων συσκευών. Για την εγκατάσταση του BMW Motorrad Connected Ride Navigator ή του BMW Motorrad Connected Ride Cradle, απαιτείται επίσης η επιλογή «προετοιμασία πλοήγησης».

Η νέα BMW F 900 GS έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και υιοθετεί μία δυναμική σχεδίαση που δίνει το στίγμα για τις βελτιωμένες εκτός δρόμου ικανότητες και τον σπορτίφ χαρακτήρα της, ενώ υπογραμμίζει οπτικά το μειωμένο κατά 14 kg βάρος. Ένα από τα βασικά σημεία της νέας σχεδίασης είναι το επανασχεδιασμένο πλαστικό ρεζερβουάρ.

The New BMW F900
The New BMW F900 BMW PRESSCLUB


Το ρεζερβουάρ αυτό επέτρεψε μια πολύ πιο λεπτή και εργονομική σχεδίαση με τη χωρητικότητα να μειώνεται μόλις κατά 0,5 λίτρα σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου. Τα νέα, εφαρμοστά πλαϊνά πάνελ του ρεζερβουάρ, σε συνδυασμό με το νέο διακοσμητικό του ψυγείου, προσδίδουν στη νέα F 900 GS σπορ κομψότητα και off-road στυλ.

Οι εκτός δρόμου αρετές, ο σπορ χαρακτήρας και οι δυναμικές επιδόσεις αντικατοπτρίζονται επίσης σε ολόκληρο το πίσω τμήμα, το οποίο είναι σημαντικά στενότερο και πιο δυναμικό από της προκατόχου της. Η δυναμική εμφάνιση της νέας F 900 GS ενισχύεται περαιτέρω από το σπορ τελικό της Akrapovic.

The New BMW F900
The New BMW F900 BMW PRESSCLUB


Η νέα F 900 GS διατίθεται ως βασική έκδοση σε Blackstorm metallic, στην έκδοση Passion σε απλό χρώμα São Paulo yellow και στην έκδοση GS Trophy σε απλό χρώμα Lightwhite /Racing Blue metallic. Η νέα F 900 GS Adventure διατίθεται ως βασική έκδοση σε Blackstorm metallic και ως παραλλαγή Ride Pro σε ματ White Aluminium.

Η νέα F 800 GS διατίθεται στη βασική της έκδοση σε απλή βαφή Lightwhite, ως έκδοση Sport σε Racing Blue και ως Triple Black σε Blackstorm metallic.

TAGS BMW BMW MOTORRAD
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ