ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Τρία νέα ηλεκτρικά SUV από τη Honda το 2023

HONDA MEETS ELECTRIC VISION 2022 TARGET AND ANNOUNCES THREE ALL-NEW ELECTRIFIED MODELS
Honda e:Ny1 PROTOTYPE HONDA

Ανάμεσά τους ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV και το νέο υβριδικό CR-V που θα έχει και έκδοση plug-in hybrid.

Το νέο, αποκλειστικά υβριδικό Civic 11ης γενιάς, είναι το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο της Honda που θα προσφέρεται αποκλειστικά με την τεχνολογία e:HEV (hybrid electric vehicle), πλαισιώνοντας τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας: Jazz, Jazz Crosstar, CR-V, HR-V και Honda e. Με το Civic e:HEV, η Honda κάνει πράξη τη δέσμευσή της να εξηλεκτρίσει όλα τα mainstream μοντέλα της στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2022.

Η ιαπωνική εταιρία δεν σταματά όμως εδώ καθώς, όπως επιβεβαίωσε, πρόκειται να παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2023:

  1. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που παρουσιάστηκε με τη μορφή του πρωτότυπου e:Ny1.
  2. Ένα πλήρως υβριδικό C-SUV.
  3. Το νέο CR-V, που θα διατίθεται ως full hybrid και ως plug-in hybrid για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
HONDA MEETS ELECTRIC VISION 2022 TARGET AND ANNOUNCES THREE ALL-NEW ELECTRIFIED MODELS
To πρωτότυπο e:Ny1 είναι ο προπομπός ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει η Honda HONDA

Ειδικά η έκδοση παραγωγής του e:Ny1 prototype (φωτο πάνω) που αναμένεται στην αγορά το 2023, είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας μετά το Honda e και θα προσφέρει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του “το μοναδικό μίγμα δυναμικής συμπεριφοράς, υψηλής τεχνολογίας και προηγμένης σχεδίασης για το οποίο φημίζεται η Honda, έτσι ώστε να αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν το πρώτο τους EV”. Κρίνοντας από τις πρώτες φωτογραφίες, πρόκειται ουσιαστικά για μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του νέου HR-V.

HONDA MEETS ELECTRIC VISION 2022 TARGET AND ANNOUNCES THREE ALL-NEW ELECTRIFIED MODELS
Η Honda έχει δεσμευθεί για ανθρακική ουδετερότητα σε όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες της, μέχρι το 2050 HONDΑ

Honda: στους δρόμους, στον αέρα, ακόμη και στο διάστημα!

Πέραν της ενίσχυσης της εξηλεκτρισμένης γκάμας της στην Ευρώπη το 2023, η Honda παραμένει προσηλωμένη στις δραστηριότητές της στον τομέα Διαχείρισης Ενέργειας. Φιλοδοξία της είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω της σύνδεσης προϊόντων ηλεκτροκινητικότητας και υπηρεσιών ενέργειας.

Σύμφωνα με τη Honda, αυτό θα βοηθήσει να αυξηθεί η χρήση:

  • οικιακών φορτιστών ενέργειας για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV),
  • αστικών λύσεων φόρτισης και
  • εμπορικών υπηρεσιών ενέργειας.

Στην Ελβετία για παράδειγμα, η Honda έχει προμηθεύσει 50 ηλεκτρικά Honda e και 35 μονάδες Honda Power Manager στο διαχειριστή προγραμμάτων κοινοχρησίας οχημάτων, Mobility, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας ‘V2X Suisse’. Τα Honda e χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο ενός στόλου κοινής χρήσης οχημάτων σε μία πρωτοποριακή δοκιμή που αξιοποιεί τη λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης του Honda e για ανατροφοδότηση της ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο όταν τα οχήματα είναι σταθμευμένα.

Άλλα projects περιλαμβάνουν τη νέα υπηρεσία έξυπνης φόρτισης e:PROGRESS της Honda. Έχοντας παρουσιαστεί ήδη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η υπηρεσία e:PROGRESS επιτρέπει στους κατόχους EV να μειώνουν το κόστος λειτουργίας του αυτοκινήτου μεγιστοποιώντας παράλληλα την ποσότητα ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

HONDA MEETS ELECTRIC VISION 2022 TARGET AND ANNOUNCES THREE ALL-NEW ELECTRIFIED MODELS
Το αμιγώς ηλεκτρικό HONDA e σε δημόσιο σταθμό φόρτισης HONDA

Στη Γερμανία, η Honda και η εταιρεία ενέργειας Vattenfall ξεκίνησαν τις πωλήσεις του πρώτου τους κοινού, έξυπνα συνδεδεμένου φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, με την παρουσίαση του Honda Power Charger S+ (4G).

Για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού εξηλεκτρισμού της, η Honda χρησιμοποιεί μία πολύπλευρη στρατηγική με σκοπό την υλοποίηση της δέσμευσής της για ανθρακική ουδετερότητα σε όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες της, μέχρι το 2050. Η εταιρεία θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε μία σειρά τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών ρύπων, μεταξύ των οποίων μπαταρίες στερεάς κατάστασης, συστήματα μπαταριών με δυνατότητα ανταλλαγής, καύσιμα ουδέτερου άνθρακα και κυψέλες υδρογόνου.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, σε όλες τις σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής, η ιαπωνική εταιρία θα αυξήσει την αναλογία πωλήσεων EV και οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCV) στο 40% μέχρι το 2030, και στο 80% μέχρι το 2035. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

Η Honda διευρύνει επίσης τους ορίζοντές της σε νέους τομείς, όπως π.χ. στην αεροπλοΐα. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία και γνώσεις που αποκτήθηκαν από το αεροσκάφος HondaJet, τη Formula 1 και την ηλεκτροκίνηση, η Honda πρόκειται να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο καθέτου απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για μεταφορές από πόλη σε πόλη.

Αλλά και στον τομέα της ρομποτικής, όπου η Honda μας έχει εκπλήξει με τον ASIMO, ένα ρομπότ Honda Avatar Robot με πολλά δάχτυλα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη θα παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του 2024, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην πράξη τη δεκαετία του 2030.

Οι φιλοδοξίες της Honda, τέλος, υπερβαίνουν ακόμη και τα σύνορα της Γης, καθώς συνεργάζεται με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA) σε κοινή έρευνα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της εταιρείας για την υποστήριξη ζωής σε μελλοντικά σεληνιακά φυλάκια.

TAGS ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ HONDA CIVIC HONDA HR-V HONDA CR-V HONDA E HONDA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ