NISSAN ARIYA

Το ταξίδι με τα ηλεκτρικά της Nissan συνεχίζεται

Nissan EV Global Day_PoleToPole
Nissan EV Global Day_PoleToPole NISSAN MEDIA

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλεκτρικών οχημάτων στις 9 Σεπτεμβρίου αλλά και τον εορτασμό του ορόσημου του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων, η Nissan παρουσιάζει μια αναδρομή στο ταξίδι της ηλεκτροκίνησης.

Η ηλεκτρική κινητικότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της Nissan από το 1947, μέχρι την παρουσίαση του LEAF, του πρώτου στον κόσμο EV μαζικής παραγωγής το 2010, μέχρι το εμβληματικό ηλεκτρικό crossover Ariya. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δει κανείς το πρωτοποριακό EV πνεύμα της Nissan από το να ανατρέξει σε κάποια από τα πιο τολμηρά και εντυπωσιακά EV και τα πρωτότυπα αυτοκίνητα μας.

Το Re-Leaf, το οποίο παρουσιάστηκε το 2020, σχεδιάστηκε για να παρέχει βοήθεια σε περιοχές που επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα. Με τροποποιήσεις όπως η δυνατότητα πλοήγησης σε δρόμους γεμάτους με συντρίμμια, το Re-Leaf ήταν μια νέα πρόταση, ικανή για την διάσωση όσων έχουν ανάγκη.

Το Leaf Nismo RC παρουσιάστηκε το 2011 για να επιδείξει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το αυτοκίνητο αντιπροσώπευε τη δέσμευση της Nissan για βιωσιμότητα στην πίστα, μια δεκαετία πριν από την είσοδό μας στη Formula E. Από την πίστα στον δρόμο, το Nissan Land Glider έφερε μια νέα λογική για την ευκολία στην οδήγηση στην πόλη.

Με τον μοναδικό του σχεδιασμό που μοιάζει με κουκούλι, αυτό το τολμηρό μοντέλο έδειξε πώς θα μπορούσαν να είναι τα ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος στις μεγαλουπόλεις. Πίσω το 2016 – πολύ πριν από την πανδημία – η Nissan παρουσίασε το μέλλον της εργασίας από οπουδήποτε με το e-NV200 WorkSpace, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό κινητό γραφείο στον κόσμο.

Το ηλεκτρικό van επαναπροσδιορίστηκε για να διαθέτει ανέσεις ζωτικής σημασίας για την απομακρυσμένη εργασία, όπως πτυσσόμενο γραφείο, ασύρματο internet και ακόμη και καφετιέρα. Μια ακόμα μοναδική πρόταση ήταν το e-NV200 Winter Camper. Αυτό το μοντέλο διέθετε κουζίνα, ψυγείο και πτυσσόμενο κρεβάτι για να καλύψει κάθε είδους χειμερινή περιπέτεια.

Nissan EV Global Day
Nissan EV Global Day NISSAN MEDIA


Με υψηλή θερμομόνωση αλλά και με αρκετές αναβαθμίσεις με σκοπό την κίνησή του σε δύσκολες συνθήκες δρόμου, το Winter Camper έδειξε πώς ένα EV μπορεί να καλύψει πολλές χειμερινές περιπλανήσεις. Ακόμα και στις γευστικές απολαύσεις, οι ιδέες EV της Nissan έχουν πρόταση! Το concept e-NV200 Ice Cream Van σχεδιάστηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα το 2019.

Με αυτό η Nissan θέλησε να αποδείξει πως θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική στα παλαιότερα, παραδοσιακά φορτηγά παγωτού που λειτουργούν με ντίζελ. Χρησιμοποιώντας αιολική και ηλιακή ενέργεια, αυτό το μοντέλο κυριολεκτικά έβγαλε το ICE (Μηχανή Εσωτερικής Καύσης) από το icecream. Σήμερα, το Nissan Ariya e-4ORCE Pole to Pole Expedition εξερευνά σημεία του πλανήτη όπου δεν έχει πάει ποτέ κανένα ηλεκτρικό.

Nissan EV Global Day_PoleToPole
Nissan EV Global Day_PoleToPole NISSAN MEDIA


Έτσι δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες των μοντέλων μας. Το τροποποιημένο Ariya, σχεδιασμένο για να αντέχει σε όλους τους τύπους εδάφους και συνθηκών, αυτή τη στιγμή χαράζει ένα μονοπάτι από τον Βόρειο Πόλο στον Νότιο, δείχνοντας ξεκάθαρα τι μπορεί να επιτύχει ένα ηλεκτρικό όχημα. Τα αυτοκίνητα αυτά και τα πρωτότυπα είναι απλώς μια γεύση των δυνατοτήτων της Nissan.

Έτσι η Ιαπωνική εταιρεία δείχνει πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν τα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον. Αποδεικνύουν την ικανότητα που έχουν να επηρεάσουν την κοινωνία με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο. Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα EV 2023 και το ορόσημο της πώλησης ενός εκατομμυρίου EV παγκοσμίως, ανυπομονούμε να δούμε τι λαμπρά, πρωτοποριακά ηλεκτρικά μοντέλα θα παράγονται τα επόμενα χρόνια.

TAGS NISSAN ARIYA NISSAN LEAF NISSAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ