SUZUKI JIMNY

Το Suzuki Jimny θα γίνει ηλεκτρικό

Το Suzuki Jimny θα γίνει ηλεκτρικό
SUZUKI JIMNY

Το δημοφιλές 4x4 περιλαμβάνεται στο πλάνο εξηλεκτρισμού της Suzuki και αναμένεται να γίνει αμιγώς ηλεκτρικό μέχρι το τέλος της δεκαετίας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το Suzuki Jimny είναι από τα μοντέλα που έπεσαν θύμα των αυστηρών κανονισμών που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ρύπους των νέων αυτοκινήτων. Το δημοφιλές 4x4 πλέον είναι διαθέσιμο σε κάποιες αγορές της Ευρώπης - μεταξύ τους και η Ελλάδα - μόνο ως επαγγελματικό όχημα.

Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει. Και αυτό χάρη στο πλάνο εξηλεκτρισμού της Suzuki, η οποία πρόκειται να λανσάρει 5 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2030. Η αρχή θα γίνει με την έκδοση παραγωγής του eXV concept το 2024.

Αν και η Ιαπωνική εταιρία δεν ανακοινώνει τίποτα επίσημο ακόμη, στη σχετική φωτογραφία - teaser που έδωσε στη δημοσιότητα με τα πέντε ηλεκτρικά μοντέλα που έχει στα σκαριά, φαίνεται ξεκάθαρα το σουλούπι του Jimny.

Το Suzuki Jimny θα γίνει ηλεκτρικό
SUZUKI

Τα υπόλοιπα τέσσερα, όπως μπορούμε να διακρίνουμε, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης και τρία SUV / Crossover, με τα δύο από αυτά να εντάσσονται αναμφίβολα στις κατηγορίες των Vitara (B-SUV) και S-Cross (C-SUV).

Η έλευση ενός ηλεκτρικού Jimny στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα – μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ίσως ανοίξει το δρόμο και για την πεντάθυρη έκδοση του μικρού 4x4 που η Suzuki λάνσαρε πρόσφατα στην Ινδία.

TAGS SUZUKI JIMNY ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SUV SUZUKI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ