RENAULT 4

Το Renault 4 επιστρέφει το 2025 με τη μορφή ηλεκτρικού SUV

Το Renault 4 επιστρέφει το 2025 με τη μορφή ηλεκτρικού SUV
Renault 4ever Trophy concept RENAULT

Ο μακρινός απόγονος του θρυλικού “Κατρέλ” θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο 4Ever Trophy και θα λανσαριστεί το ‘25 στην κατηγορία των B-SUV.

Η αναδρομή της Renault στην πλούσια ιστορία της για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων δεν σταματά, αλλά αρχίζει με το Renault 5 που αναμένουμε το 2024. Επόμενο θρυλικό μοντέλο που πρόκειται να αναβιώσει, είναι το R4, γνωστό και ως Renault 4L η “Κατρέλ”.

Όπως και το R5, το R4 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο 4Ever Trophy που βλέπετε στις φωτογραφίες και το οποίο η γαλλική εταιρία αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο. Θα εντάσσεται στην κατηγορία των B-SUV, δίπλα στο Captur το οποίο - όπως και το Clio - θα συνεχίσει να διατίθεται στις αγορές.

Το Renault 4 επιστρέφει το 2025 με τη μορφή ηλεκτρικού SUV
Renault 4Ever Trophy concept RENAULT

Το νέο R4 θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με το R5, όπως η νέα πλατφόρμα CMF-B EV και ο εντελώς νέος ηλεκτροκινητήρας ePT-100kW των 136 ίππων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες μπαταρίες με χωρητικότητα 42 ή 52 kWh, με την αυτονομία να ξεπερνά στη δεύτερη περίπτωση τα 400 km.

Το νέο Renault 4 θα λανσαριστεί το 2025, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα ακολουθήσει και επαγγελματική έκδοση χωρίς πίσω καθίσματα.

TAGS RENAULT 4 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SUV RENAULT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ