VOLKSWAGEN ID.7

Το νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID.7 έχει αυτονομία έως και 700 km

Το νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID.7 έχει αυτονομία έως και 700 km
Volkswagen ID. 7 2023 VOLKSWAGEN AG

Το ID.7 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Volkswagen στη μεσαία κατηγορία και θα έρθει στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2023.

Αυτό είναι το νέο Volkswagen ID.7 και συνδυάζει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα, μεγάλους χώρους και premium τεχνολογίες που το καθιστούν μια άνετη λιμουζίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Το ID.7 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικογένεια ID. Με σχεδόν 5 μέτρα μήκος, είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen για τη μεσαία κατηγορία και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το φθινόπωρο.

Είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν από τη Volkswagen έως το 2026, με στόχο να προσφέρει την ευρύτερη ηλεκτρική γκάμα απ’ όλους τους κατασκευαστές στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε πως, όπως έχει δηλώσει η Γερμανική εταιρία, από το 2033 θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στη Γηραιά ήπειρο.

Martin Meiners
Volkswagen ID. 7 2023 VOLKSWAGEN AG / MARTIN MEINERS


Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB με εντελώς νέο, εξαιρετικά αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα. Με 286 PS, είναι ο πιο ισχυρός και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί σε μοντέλο Volkswagen ID. μέχρι σήμερα. Αυτή η παραλλαγή ισχύος χρησιμοποιείται στο ID.7 ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μέγεθος μπαταρίας. Η μονάδα ισχύος με την εσωτερική ονομασία APP550 αναπτύχθηκε μαζί με την Volkswagen Group Components στο Kassel της Γερμανίας, όπου και παράγεται.

Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί κυρίως στην κατανάλωση ενέργειας. Ανάλογα με τα μεγέθη των μπαταριών, προβλέπεται ότι θα είναι δυνατή αυτονομία έως και 700 km, ενώ η ισχύς φόρτισης θα φτάνει έως και 200 kW περίπου. Έτσι, το ID.7 θα μπορεί να απευθύνεται σε πελάτες που οδηγούν μεγάλες αποστάσεις. Στη μεγάλη αυτονομία συμβάλλει και το αεροδυναμικό αμάξωμα με συντελεστή οπισθέλκουσας περίπου 0,23.

Martin Meiners
Volkswagen ID. 7 2023 VOLKSWAGEN AG / MARTIN MEINERS

Το εσωτερικό διαθέτει μεγάλους χώρους και φέρνει μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας και display που βελτιώνει την εμπειρία με στοιχεία όπως:

  • οθόνη συστήματος infotainment 38 εκατοστών (15’’),
  • head-up display επαυξημένης πραγματικότητας,
  • μια νέα λειτουργία κλιματισμού ενσωματωμένη στο ανώτερο επίπεδο του συστήματος infotainment καθώς και κουμπιά για τις προτιμητέες λειτουργίες με δυνατότητα ελεύθερης αντιστοίχισης.

Επιπλέον, τα νέα καθίσματα προσφέρουν μασάζ και είναι κλιματιζόμενα, ενώ υπάρχει επίσης ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή με έξυπνο γυαλί που μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανών και διάφανων ρυθμίσεων με έλεγχο αφής. Όπως πολλές άλλες λειτουργίες στο ID.7, ο χειρισμός της οροφής μπορεί επίσης να γίνει μέσω φυσικών φωνητικών εντολών, με τη χρήση του νέου φωνητικού βοηθού IDA.

Το νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID.7 έχει αυτονομία έως και 700 km
Volkswagen ID. 7 2023 VOLKSWAGEN AG

Η γκάμα των επιλογών ολοκληρώνεται από ένα ηχοσύστημα 700 watt της Harman Kardon, το οποίο απαρτίζεται από 14 ηχεία υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού ηχείου μπροστά και του subwoofer στο χώρο αποσκευών.

Η οδήγηση γίνεται πολύ πιο άνετη και ξεκούραστη χάρη στο Travel Assist με swarm data* που μπορεί να αναλάβει τον πλευρικό και διαμήκη έλεγχο του ID.7. Το αυτοκίνητο μπορεί π.χ. να πραγματοποιεί αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο σε ταχύτητες άνω των 90 km/h, με τον οδηγό να παραμένει απλώς παρατηρητής. Αλλά και στη στάθμευση, το ηλεκτρικό Volkswagen μπορεί ανεξάρτητα να εκτελεί υποβοηθούμενους ελιγμούς με διάφορους τρόπους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα στάθμευσης με λειτουργία μνήμης σε απόσταση έως και 50 μέτρων.

Martin Meiners
Volkswagen ID. 7 2023 VOLKSWAGEN AG / MARTIN MEINERS

Το νέο ID.7 θα παράγεται στη Γερμανία και είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν από τη Volkswagen έως το 2026. Θυμίζουμε ότι φέτος, εκτός του ID.7, λανσάρονται επίσης το νέο ID.3 και το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο, ενώ για το 2026 έχουν προγραμματιστεί ένα ηλεκτρικό κόμπακτ SUV και η έκδοση παραγωγής του ID.2all.

TAGS VOLKSWAGEN ID.7 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ