NISSAN LEAF

Το LEAF ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγγλία

Nissan Sunderlands Christmas lights powered by one of their LEAF electric cars Picture: DAVID WOOD
Το LEAF ανάβει τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο δέντρο και τα στολίδια του εργοστασίου της Nissan στην Αγγλία NISSAN / DAVID WOOD

Με ένα πρωτότυπο τρόπο γιορτάζει η Nissan την παραγωγή 250 χιλιάδων ηλεκτρικών LEAF στο εργοστάσιο της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν δέχονται (φορτίζουν) μόνο, αλλά προσφέρουν (παρέχουν) επίσης ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για την τεχνολογία V2X που διαθέτει και το LEAF και την οποία η Nissan έκανε… V2X-MAS TREE, γιορτινές μέρες που είναι!

Στο εργοστάσιο της Ιαπωνικής εταιρίας στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα ηλεκτρικό Nissan LEAF παρέχει ρεύμα στον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο το ορόσημο της παραγωγής 250.000 οχημάτων του δημοφιλούς μοντέλου, στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Επιδεικνύοντας την ικανότητα του LEAF να λειτουργεί ως κινητή μονάδα παραγωγής ενέργειας, τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο των 10 μέτρων και οι αστραφτεροί τάρανδοι που το περιβάλλουν, όλα τροφοδοτούνται από την μπαταρία του οχήματος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία V2X.

Η ικανότητα του Nissan LEAF να μεταφέρει ηλεκτρισμό από το όχημα στο δίκτυο, δίνει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα διαχείρισης της ενέργειας, μετατρέποντας το όχημά του σε κινητό ενεργειακό κόμβο. Οι κάτοχοι του LEAF μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία του οχήματός τους και να την προσφέρουν όποτε θέλουν στο δίκτυο, στο κτίριο τους, ακόμη και στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους!

Η τεχνολογία επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να ενσωματώνονται πλήρως στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ικανότητας του δικτύου να χειρίζεται την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και στην πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας.

Να θυμίσουμε πως το Nissan LEAF που κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ για περισσότερο από μια δεκαετία, ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Τώρα, στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, προστέθηκαν τα νέα υβριδικά Nissan Qashqai e-POWER και Nissan Juke Hybrid.

Nissan Sunderlands Christmas lights powered by one of their LEAF electric cars Picture: DAVID WOOD
Το LEAF ανάβει τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο δέντρο και τα στολίδια του εργοστασίου της Nissan στην Αγγλία NISSAN / DAVID WOOD
TAGS NISSAN LEAF ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ NISSAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ