ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Σημαντική εξέλιξη: Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 HYUNDAI PRESS

Ανακοινώθηκε παράταση ισχύος και ενίσχυση για το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, που αφορά στη χορήγηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων από ιδιώτες.

Με ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, σας είχαμε ενημερώσει από εδώ για την επανεκκίνηση του Προγράμματος επιδότησης των ηλεκτρικών οχημάτων. Τώρα, με μια τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έρχεται και η επίσημη επιβεβαίωση, με το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων να παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2024. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μπροστά τους μια σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης, καθώς και τροποποίηση του πλαισίου, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων και η διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 K.BOIDANIS


Ειδικότερα, με την ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τροποποιείται ο Β΄ Κύκλος του Προγράμματος ως εξής:

- Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.

- Ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή. Η ρύθμιση αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί ή θα συμπεριληφθούν σε απόφαση υπαγωγής. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής των ανωτέρω, η αίτηση θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.

- Περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού οχήματος από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υπαγωγής στο Πρόγραμμα.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 K.BOIDANIS


Με τις παραπάνω ρυθμίσεις περιορίζεται το πλήθος των αιτήσεων που παραμένουν ανενεργές και απελευθερώνονται πόροι για την υποβολή νέων αιτήσεων από ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, παρατείνεται κατά τέσσερις (4) μήνες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα, από 31/12/2023 σε 30/4/2024.

TAGS ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ