NISSAN ARIYA

Ταξίδι από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο με ηλεκτρικό Nissan Ariya

Nissan offers a first glimpse of the modified Ariya e-4ORCE which will lead the Pole to Pole expedition from the magnetic North Pole to the South Pole.  The modified Ariya will be unveiled in February.
Nissan Ariya e-4ORCE "North Pole" ©2023 NISSAN

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya e-4ORCE προετοιμάζεται για την αποστολή Pole to Pole, κατά την οποία θα διανύσει πάνω από 27.000 km σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας φαίνεται περιπέτεια; Τότε τι να πει κανείς για την αποστολή “Pole to Pole” που ετοιμάζει η Nissan!

Είχαμε γράψει για το συγκεκριμένο εγχείρημα το περασμένο καλοκαίρι. Ο καιρός πέρασε και απομένουν λιγότερο από δύο μήνες πριν ο Βρετανός εξερευνητής Κρις Ράμσεϊ ξεκινήσει με το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya αυτό ακριβώς που εννοεί ο τίτλος “Pole to Pole”: ένα ταξίδι από τον Βόρειο στο Νότιο Πόλο.

Στο παρακάτω σύντομο video η Nissan μας προσφέρει μια πρώτη ματιά στο τροποποιημένο τετρακίνητο Ariya e-4ORCE το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο, πριν ξεκινήσει για να διανύσει πάνω από 27.000 χιλιόμετρα, μέσω ακραίων συνθηκών, σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30⁰C έως 30⁰C. Ο Κρις και η σύζυγός του Τζούλι, θα ηγηθούν της αποστολής και θα είναι οι πρώτοι που θα οδηγήσουν μεταξύ των δύο πόλων της Γης, με όχημα οποιουδήποτε τύπου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις παγωμένες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, το Nissan Ariya e-4ORCE του Ράμσεϊ θα τροποποιηθεί με μια ειδική εξωτερική επένδυση υψηλής αντοχής για το ταξίδι σε ακραία εδάφη, σε συνδυασμό με αναβαθμισμένους τροχούς, ελαστικά και αναρτήσεις.

Η φιλόδοξη αποστολή θα επιδείξει μεταξύ άλλων τις προοδευτικές δυνατότητες του e-4ORCE, της προηγμένης τεχνολογίας ελέγχου όλων των τροχών της Nissan. Επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ ισχυρών επιδόσεων και ελέγχου, το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE του Ariya παρέχει εμπιστοσύνη, άνεση και έλεγχο διαχειρίζοντας με ακρίβεια την απόδοση ισχύος και την δύναμη πέδησης, για ομαλότητα και σταθερότητα.

Το Pole to Pole εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο πλάνο Nissan Ambition 2030 και έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει για την κλιματική κρίση και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν τα ηλεκτρικά οχήματα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Nissan today announced its partnership with British adventurer, Chris Ramsey, to undertake the worlds-first all-electric driving adventure from the magnetic North Pole to the South Pole.
Departing in March 2023, the daring Pole to Pole expedition will see Ramsey and team in a Nissan Ariya e-4ORCE travel over 27,000 kilometers across several regions and continents with predicted temperatures ranging from -30C to 30C. Ramsey will be the first person to drive from pole to pole in a vehicle of any type as he makes his way from the Arctic through North, Central and South America, before crossing to Antarctica.
Nissan Ariya e-4ORCE - Pole to Pole JAMES MOY/NISSAN
TAGS NISSAN ARIYA ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ NISSAN SUV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ