ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Σύντομα έτοιμη η εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με τα σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα

Σύντομα έτοιμη η εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με τα σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα
Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Μετά το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης που είναι ήδη online, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών προανήγγειλε τη δημιουργία ενός mobile app με όλα τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης.

Τη δημιουργία mobile εφαρμογής με όλα τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια του 6ου Ecomobility Conference. Το νέο app πρόκειται να λανσαριστεί τις αμέσως επόμενες μέρες και θα είναι διαθέσιμο σε περιβάλλον android και ios.

Ήδη πάντως είναι online το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης. Με ελάχιστα κλικ, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα σημεία φόρτισης σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και χρήσιμες πληροφορίες για καθένα από αυτά, όπως την τοποθεσία, τον ιδιοκτήτη και το ωράριο λειτουργίας, καθώς και τους παρόχους που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Ο χάρτης με τα δημόσια σημεία φόρτισης βρίσκεται στη διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/ChargingPoints.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά, από μόλις 58 το 2019, ενώ στόχος είναι να φτάσουν τα 25.000 μέχρι το 2030. Το ζήτημα που έχει προκύψει, βέβαια, είναι η ικανότητα του δικτύου να υποστηρίξει fast chargers οι οποίοι θα μειώσουν πολύ τον χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ AUTO MOTO 2023 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ