ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Συνεργασία Honda και Sony στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Πότε έρχεται το πρώτο μοντέλο

SONY
SONY VISION-S 01

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και στόχος τους είναι η ίδρυση μιας νέας κοινής εταιρίας μέσα στο 2022.

Η Sony Group Corporation και η Honda Motor Co. Ltd. συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συζήτηση και τη διερεύνηση για το σχηματισμό μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει στόχο τη δημιουργία μιας νέας εποχής κινητικότητας και υπηρεσιών κινητικότητας. Συγκεκριμένα, οι δύο ιαπωνικές εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) που εκφράζει την πρόθεσή τους να ιδρύσουν μία κοινοπραξία μέσω της οποίας σχεδιάζουν να εμπλακούν στην από κοινού εξέλιξη και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών κινητικότητας. Στόχος είναι η ίδρυση της νέας κοινής τους εταιρίας μέσα στο 2022.

Η συμμαχία στόχο έχει να συγκεντρώσει τις δυνατότητες εξέλιξης της Honda στον τομέα της κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση (after sales) που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια εδώ και πολλά χρόνια, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας.

Οι πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη νέα εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025. Η κοινοπραξία αναμένεται να αναλάβει τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την εξέλιξη, και την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς όμως να έχει στην κατοχή της και να λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής. Επομένως η Honda αναμένεται να είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του πρώτου EV σε κάποιο από τα εργοστάσιά της.

sony
Τα ηλεκτρικά πρωτότυπα Vision-S 02 και Vision-S 01 της Sony

Η Sony έχει δείξει εδώ και μερικά χρόνια την πρόθεσή της να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα, τον Ιανουάριο παρουσίασε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022 ένα δεύτερο πρωτότυπο EV. Το Vision-S 02 είναι ένα επταθέσιο SUV με μήκος 4,9 m και χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τον 4θυρο Vision-S 01, με δύο ηλεκτροκινητήρες, που ο καθένας τους αποδίδει 272 ίππους.

Η Honda από την πλευρά της έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα εξηλεκτρισμού. Ειδικά στην Ευρώπη, η γκάμα των μοντέλων της αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, με “μπροστάρη” το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e.

HONDA
HONDA e
TAGS ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ HONDA SONY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ